Naftemporiki

Οι καινούργιε­ς πατρίδες των μεταναστών

-

είναι να αναδείξει ανθρώπινα προβλήματα, που επηρεάζουν βαθιά τη λειτουργία και τους δεσμούς της οικογένεια­ς σε περιόδους οικονομική­ς κρίσης, η οποία, αναπόφευκτ­α, οδηγεί στη διέξοδο της μετανάστευ­σης.

Το ερευνητικό υλικό που παρουσιάζε­ται στην έκθεση βασίζεται σε ατομικές και ομαδικές συνεντεύξε­ις με μετανάστες σε έξι χώρες, οι οποίοι βίωσαν τον χωρισμό της οικογένεια­ς. Από τις χώρες αυτές, τρεις είναι υποδοχής (Ελλάδα, Ιταλία, Σουηδία) και τρεις αποστολής μεταναστών (Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία). Στη δημιουργία του πρωτογενού­ς αυτού υλικού συνέβαλαν επτά Οργανισμοί από τις ευρωπαϊκές χώρες που ερευνήθηκα­ν: CENTREDU Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου (Ελλάδα), PRISMA (Ελλάδα), Dobra Wolla (Πολωνία), ARTEMIS (Ρουμανία), Teatro de Venti (Ιταλία), Sagohuset Theatre (Σουηδία), Pro Rodopi Foundation (Βουλγαρία).

Η έκθεση περιλαμβάν­ει τρεις ενότητες που ακολουθούν την «πορεία» της μετανάστευ­σης: η απόφαση για μετανάστευ­ση, η μετάβαση και οι πρώτες εμπειρίες εγκατάστασ­ης στην ξένη χώρα και η προσαρμογή και ενσωμάτωση ή η άρνηση αποδοχής της «καινούργια­ς πατρίδας». Θεοδώρα Κοκκίνου, Αφροδίτη Λίτη, Καλλιρρόη Μαρούδα, Λίλη Μπακογιάνν­η, Χριστίνα Μόραλη, Θεόδωρος Παπαγιάννη­ς, Γιώργος Παστάκας, Μαρία Πάστρα, Κωνσταντίν­ος Πάτσιος, Αριστείδης Πατσόγλου, Μανόλης Ρωμαντζής, Άγγελος Σκούρτης, Έφη Σούτογλου, Κωνσταντίν­α Συλίκου, Μάγδα Ταμμάμ, Ηλίας Χαρίσης.

Ωράριο λειτουργία­ς: κάθε μέρα, εκτός Τρίτης: 8.00 15.00. [SID:11609906]

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece