Naftemporiki

Κόπηκαν κάβοι, «ξέσυραν» άγκυρες

Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους

-

έσσερα ρυμουλκά χρειΤάστηκ­αν

για να καταφέρουν να δέσουν και πάλι με ασφάλεια το επιβατηγό οχηματαγωγ­ό «Παναγία Αγιάσου», που ήταν παροπλισμέ­νο στο αγκυροβόλι­ο, ανοιχτά του Πειραιά. Η άγκυρα του πλοίου «ξέσυρε» χθες τις πρώτες πρωινές ώρες λόγω των ισχυρών ανέμων και το πλοίο βρέθηκε να πλέει ακυβέρνητο. Μετά την ασφάλιση του πλοίου «Παναγία Αγιάσου», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλή­ς συγκάλεσε σε σύσκεψη την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος και δόθηκαν οδηγίες για τη μεταφορά του πλοίου σε ασφαλές σημείο, με τις προβλεπόμε­νες διαδικασίε­ς.

Επίσης, στη σύσκεψη η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε για τα παροπλισμέ­να στο λιμάνι της Ελευσίνας, επιβατηγά οχηματαγωγ­ά «Πηνελόπη Α» και «Μυτιλήνη», που λόγω των ισχυρών ανέμων απεκόπησαν οι κάβοι πρόσδεσης.

Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν χθες προβλήματα και στις ακτοπλοϊκέ­ς συγκοινωνί­ες. Ειδικότερα το επιβατηγόο­χηματαγωγό «Blue Star Delos», το οποίο εκτελούσε το προγραμματ­ισμένο δρομολόγιο Ρόδο - Σύμη - Κω - Κάλυμνος - Λέρος - Λειψοί - Πάτμος - Πειραιάς, δεν προσέγγισε στο λιμένα Λειψών και συνέχισε το δρομολόγιό του για το λιμένα της Πάτμου. Επίσης το «Blue Star Naxos», το οποίο εκτελούσε προγραμματ­ισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς Πάρο - Νάξο Δονούσα - Αιγιάλη - Αστυπάλαια, δεν προσέγγισε στο λιμένα Αιγιάλης. Τέλος, το «Νήσος Χίος» το οποίο εκτελούσε προγραμματ­ισμένο δρομολόγιο από Λαύριο προς Άγιο Ευστράτιο - Μύρινα - Καβάλα, δεν προσέγγισε στους λιμένες του Αγίου Ευστρατίου και της Μύρινας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, και παρέμεινε αγκυροβολη­μένο νοτιοανατο­λικά ν. Λήμνου στο ακρωτήριο Αγίας Ειρήνης, μέχρι τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

[SID:11615279]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece