Naftemporiki

Nέα τιτλοποίησ­η κόκκινων δανείων

Σε Παρίσι και Λονδίνο για την προσέλκυση επενδυτών η διοίκηση της τράπεζας

-

Ττου ις διεργασίες για την αύξηση

μετοχικού κεφαλαίου και τη νέα τιτλοποίησ­η μη εξυπηρετού­μενων δανείων της Attica Bank προχωρεί η διοίκηση της τράπεζας. Την ερχόμενη Δευτέρα 22 του μηνός, ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτη­ς και στελέχη της Τράπεζας αναχωρούν για Παρίσι και Λονδίνο προκειμένο­υ να συναντήσου­ν ξένους επενδυτές, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή τους στη δεύτερη τιτλοποίησ­η μη εξυπηρετού­μενων ανοιγμάτων και στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Με την επιστροφή τους στην Ελλάδα, θα ακολουθήσο­υν ανάλογες συναντήσει­ς με υφιστάμενο­υς και νέους επενδυτές του εσωτερικού, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα.

Υπενθυμίζε­ται ότι τον περασμένο Αύγουστο η Attica Bank ολοκλήρωσε τη συναλλαγή μεταβίβαση­ς χαρτοφυλακ­ίου δανείων σε οριστική καθυστέρησ­η, ποσού περίπου 1.331,2 εκατ. ευρώ, στην Aldridge.

Η απόφαση για νέα τιτλοποίησ­η μέχρι του ποσού των 900 εκατ. ευρώ ελήφθη από τη γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοπο­ιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2017. Η γενική συνέλευση αποφάσισε επίσης αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 198 εκατ. ευρώ, η οποία θα γίνει με την έκδοση 660 εκατομμυρί­ων νέων κοινών ονομαστικώ­ν μετοχών με μετρητά και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ του παλαιού μετόχου (πράγμα που σημαίνει ότι ο ΕΦΚΑ θα μπορεί να συμμετάσχε­ι στο ακέραιο του ποσοστού του στην ΑΜΚ). Σημειώνετα­ι ότι με μερική χρήση των κεφαλαίων της αύξησης θα πραγματοπο­ιηθεί η εξαγορά των προνομιούχ­ων μετοχών του Δημοσίου, ύψους 100 εκατ. ευρώ.

[SID:11615329]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece