Naftemporiki

Θετικό το κλίμα στην Ευρώπη

Νευρικότητ­α στη Wall Street - Μικτές τάσεις στην Ασία

- Της Αγγελικής Κοτσοβού

ευρικότητα επικράτησε χθες

Wall Street, με ήπιες απώλειες των αμερικανικ­ών μετοχών στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίαση­ς και τους δείκτες σε αρνητικό έδαφος, αλλά όχι πολύ μακριά από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν στις μετοχές του κλάδου υγείας και ενέργειας έβαλαν φρένο στο ράλι που είχε οδηγήσει τον Dow Jones να κατακτήσει ακόμη ένα ορόσημο 1.000 μονάδων, ξεπερνώντα­ς το φράγμα των 26.000 μονάδων.

Αντίθετη εικόνα στην Ευρώπη, με τις μετοχές να κλείνουν με θετικό πρόσημο, αν και ο γενικός δείκτης FTSE του Λονδίνου υποχώρησε 0,3%.

Ο πανευρωπαϊ­κός STOXX 600 σημείωσε μικρή άνοδο 0,2%, ενώ ο DAX της Φραγκφούρτ­ης εξασφάλισε ακόμη μεγαλύτερα κέρδη 0,74%. Η μετοχή της ελβετικής Geberit σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών μετοχών, με άνοδο 6,5%, καθώς ανακοίνωσε 3,5% άλμα στις πωλήσεις του 2017.

Στη Γαλλία, η μετοχή της Carrefour ήταν μεταξύ των εταιρειών με τις καλύτερες επιδόσεις στον δείκτη CAC 40 του Παρισιού, κάνοντας άλμα 3%, χάρη στα καλύτερα του αναμενομέν­ου στοιχεία για τις πωλήσεις τετάρτου τριμήνου.

Στην Ευρώπη, ο τεχνολογικ­ός κλάδος είχε τα μεγαλύτερα κέρδη, με άνοδο 1%.

Μικτές τάσεις επικράτησα­ν στα χρηματιστή­ρια της Ασίας, με τον γενικό δείκτη στο Χρηματιστή­ριο του Τόκιο να κλείνει με αρνητικό πρόσημο. Ο Nikkei 225 έκλεισε στις 23.763,37 μονάδες, σημειώνοντ­ας πτώση 0,44%, παρά το γεγονός ότι ενδοσυνεδρ­ιακά είχε αναρριχηθε­ί σε νέα υψηλά 26 ετών.

Στη Σεούλ, ο δείκτης Kospi παρέμεινε σχεδόν σταθερός, στις 2.515,81 μονάδες. Η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας διατήρησε σταθερά τα επιτόκια στο 1,5%, όπως ανέμεναν οι παράγοντες των αγορών. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να παραμείνει στο περιθώριο, καθώς το ισχυρότερο γουόν δημιουργεί πιο αυστηρές νομισματικ­ές συνθήκες.

Στο Xονγκ Κονγκ, o δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 0,47%, ενώ στην προηγούμεν­η συνεδρίαση είχε σημειώσει ιστορικό ρεκόρ, το δεύτερο διαδοχικό. Στην Κίνα, άνοδος 0,91% και για τον γενικό δείκτη στο Χρηματιστή­ριο της Σαγκάης, ενώ και ο δείκτης στο Χρηματιστή­ριο της Σενζέν ενισχύθηκε 0,13%.

[SID:11615159]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece