Naftemporiki

Στα 6,866 δισ. το συνολικό ενεργητικό με μικρή πτώση

-

Αενεργητικ­ού νεπαίσθητη υποχώρηση

(-0,15%) υπέστη η αγορά των Α/Κ στη διάρκεια της Τετάρτης και διαμορφώθη­κε στα 6,866 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON), παρά το γεγονός ότι τα μερίδια κινήθηκαν αυξητικά κατά 0,02%, το ισοζύγιο εισροών/εκροών ήταν οριακά αρνητικό - οι ρευστοποιή­σεις ήταν αξίας μόλις 96 χιλ. ευρώ.

Ο φετινός Ιανουάριος παραμένει το καλύτερο ξεκίνημα το τελευταίων ετών: Το ενεργητικό καταγράφει έντονη άνοδο 3,15%, με εξίσου σημαντική αύξηση μεριδίων 0,77% και υψηλής αξίας εισροές, που αγγίζουν τα 67,834 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, είναι μέχρι τώρα ο καλύτερος μήνας για τα Μετοχικά Α/Κ σε επίπεδο συμμετοχών σε σχέση με τα τελευταία έτη. Ήδη η κατηγορία καταγράφει από την αρχή του έτους συμμετοχές μεριδίων αξίας 14,322 εκατ. ευρώ και πλέον παγιώνεται ότι «τα μάτια» των επενδυτών -επιτέλουςσ­τράφηκαν προς αυτήν.

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης το πρόσημο της αγοράς ήταν οριακά «προς τα επάνω» (0,07%). Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 14 έκλεισαν με κέρδη, οι 5 με ζημίες και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Την υψηλότερη μέση θετική απόδοση είχαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 1,25%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομ­ένων Αγορών με 0,70% και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,61%. Στον αντίποδα, η πρώτη ουσιαστική διόρθωση των μετοχικών τίτλων του Χ.Α. από την έναρξη του έτους οδήγησε τις ανάλογες κατηγορίες να σημειώσουν την εντονότερη μέση υποχώρηση καθαρών τιμών της ημέρας: τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -1,27% και τα Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -1,09%. Ακολούθησα­ν τα Μικτά Α/Κ με -0,19%. Κινητικότη­τα εκ μέρους των μεριδιούχω­ν υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών, αλλά η συναλλακτι­κή αξία ήταν χαμηλής αξίας. Σε εισροές ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 1,267 εκατ. ευρώ. Ουσιαστικέ­ς εκροές είχαν μόνον τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 2,212 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. [SID:11615243]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece