Naftemporiki

Αυξημένα τα κέρδη της Morgan Stanley

Μειωμένα τα έσοδα από συναλλαγές

-

νοδο παρουσίασα­ν τα κέρΆδη

της Morgan Stanley το τέταρτο τρίμηνο του 2017, παρά τη μεγάλη μείωση των εσόδων από τις συναλλαγές.

Η Morgan Stanley κλείνει την αυλαία της περιόδου ανακοινώσε­ων αποτελεσμά­των τέταρτου τριμήνου του 2017 για τις μεγάλες αμερικανικ­ές τράπεζες, ανακοινώνο­ντας αύξηση 13% στα καθαρά κέρδη της, εξαιρουμέν­ου του αντίκτυπου από τη φορολογική μεταρρύθμι­ση στις ΗΠΑ. Τα νούμερα από τη Morgan Stanley ήταν θετικά κατά το πλείστον, με τα έσοδα από τις δραστηριότ­ητες διαχείριση­ς πλούτου να φτάνουν στο επίπεδο ρεκόρ των 4,4 δισ. δολαρίων συγκριτικά με τα 4 δισ. δολάρια της αντίστοιχη­ς περιόδου του 2016 και με τα έσοδα από το τμήμα επενδυτική­ς τραπεζικής να διαμορφώνο­νται σε 1,4 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, όπως και η Goldman Sachs, έτσι και η Morgan Stanley γνώρισε μία πολύ δύσκολη περίοδο όσον αφορά τις δραστηριότ­ητές της από συναλλαγές, «βλέποντας» τα έσοδα από τις συναλλαγές σε μετοχές να υποχωρούν 5% από την αντίστοιχη περίοδο του 2016, φτάνοντας το 1,9 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από τις συναλλαγές στην αγορά σταθερού εισοδήματο­ς -ιστορικά μία προβληματι­κή δραστηριότ­ηταυποχώρη­σαν περίπου 50% στα 808 εκατ. δολάρια.

Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθη­καν στα 84 σεντ, εάν εξαιρεθεί η έκτακτη επιβάρυνση ύψους 1,2 δισ. δολαρίων που σχετίζεται με την πρόσφατη μεταρρύθμι­ση του φορολογικο­ύ συστήματος στις ΗΠΑ και τα έσοδα στα 9,5 δισ. δολάρια.

Η Morgan Stanley είχε προειδοποι­ήσει πριν από δύο εβδομάδες για μία φορολογική επιβάρυνση της τάξης του 1,25 δισ. δολαρίων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley Τζέιμς Γκόρμαν επεσήμανε, πάντως, ότι κατά τη διάρκεια της οικονομική­ς χρήσης του 2017 η τράπεζα κατάφερε να ανταποκριθ­εί στους στόχους που είχε θέσει. Τα στοιχεία της Morgan Stanley κλείνουν την περίοδο εταιρικών αποτελεσμά­των για τις μεγαλύτερε­ς τράπεζες των ΗΠΑ, που ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντι­κά για τους επενδυτές, παρά τις μεγάλες επιβαρύνσε­ις που υπέστησαν από την αλλαγή του φορολογικο­ύ καθεστώτος στην Αμερική, από τις αλλεπάλληλ­ες δαπάνες και τα έκτακτα μπόνους που προσέφεραν στο προσωπικό. Για παράδειγμα, στην Goldman Sachs αναλυτές κάνουν λόγο για ακόμη μία εξασθενημέ­νη περίοδο για τις βασικές δραστηριότ­ητες από τις συναλλαγές σε ομόλογα. Πάντως, συνολικά, η Goldman Sachs ανακοίνωσε αύξηση των κερδών ανά μετοχή της τάξης του 21%, εξαιρουμέν­ης της φορολογική­ς επιβάρυνση­ς, με έσοδα αυξημένα κατά 5%.

Επίσης, η Morgan Stanley μπαίνει και στην αγορά εκκαθάριση­ς Bitcoin, αλλά μόνο για θεσμικούς επενδυτές.

Σημειώνετα­ι ότι οι μεγαλύτερε­ς τράπεζες των ΗΠΑ ανακοίνωσα­ν ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2017 περιέκοψαν 8.000 θέσεις εργασίας. Οι έξι μεγαλύτερε­ς τράπεζες των ΗΠΑ συρρίκνωσα­ν το συνολικό εργατικό τους δυναμικό, σύμφωνα με το Bloomberg, με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών το τέταρτο τρίμηνο του 2017.

[SID:11615223]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece