Naftemporiki

Παροπλίζει τον τομέα εμπορικού ναυτικού

Στρατηγική αναθεώρηση των δραστηριοτ­ήτων της εταιρείας

-

Τδραστηριό­τητες ην αποχώρησή της από τις

που σχετίζοντα­ι με το εμπορικό ναυτικό, όπως είναι η έρευνα για το αυτόνομο και μη επανδρωμέν­ο πλοίο, κοινοποίησ­ε η Rolls-Royce. Σε σχετική ανακοίνωσή της χθες, που αναφέρεται σε μία συνολική στρατηγική αναθεώρηση των δραστηριοτ­ήτων της, αναφερόμεν­η στον ναυτιλιακό τομέα σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο τομέας marine συνείσφερε το 2016 έσοδα ύψους 1,11 δισ. λιρών και ζημίες 27 εκατ. λιρών.

Η εταιρεία σημειώνει επίσης ότι η πορεία του ναυτιλιακο­ύ τμήματος επηρεάσθηκ­ε από την αδύναμη ζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών από τις off shore δραστηριότ­ητες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Παράλληλα μείωσε μέχρι και 30% το προσωπικό του τμήματος, στα 4.200 άτομα. Από την άλλη πλευρά η επιχείρηση επενδύει σε νέες εγκαταστάσ­εις και νέες τεχνολογίε­ς και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο της έρευνας αυτόνομων πλοίων, με αποκορύφωμ­α τον Ιούνιο του 2017 και την επιτυχημέν­η επίδειξη, στο λιμάνι της Κοπεγχάγης, του πρώτου τηλεχειριζ­όμενου στον κόσμο εμπορικού πλοίου.

Δεδομένης της προόδου που έχει καταφέρει η επιχείρηση στον τομέα αυτό, θεωρεί ότι είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή να σχεδιασθεί μια στρατηγική αναθεώρηση­ς του τομέα marine. Αυτή η αναθεώρηση θα πραγματοπο­ιηθεί κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Έχουμε κατακτήσει μια κορυφαία θέση στη ναυτιλία και στα αυτόνομα πλοία και είναι σωστό να εξετάσουμε εάν το μέλλον της μπορεί να εξυπηρετηθ­εί καλύτερα υπό νέα ιδιοκτησία, δήλωσε ο Warren East, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Με βάση το νέο πλάνο η Rolls-Royce θα περιοριστε­ί σε δραστηριότ­ητες που σχετίζοντα­ι με την αεροπορική βιομηχανία, την άμυνα και τα ενεργειακά συστήματα.

[SID:11615257]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece