Naftemporiki

Αναμενόμεν­η διόρθωση τιμών

Τερμάτισε στις 837,96 μονάδες, υποχωρώντα­ς κατά 0,47%

- Της Ιουλίας Ζαφόλια

Μειωμένος κατά 0,47% στις 837,96 μονάδες έκλεισε χθες ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών, έχοντας προηγουμέν­ως κινηθεί μεταξύ 831,8 και 843,56 μονάδων. Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών έπεσε στις 924,01 μονάδες μειωμένος κατά 1,66%, ενώ πτώση 0,24% σημείωσε και αυτός της μεγάλης κεφαλαιοπο­ίησης.

Μετάθεση της στόχευσης

«Με δεδομένη τη μετάθεση της στόχευσης για υπέρβαση του ορίου των 858 μονάδων για επόμενες συνεδριάσε­ις, η διατήρηση της περιοχής των 841 μονάδων συνιστούσε τον βασικό στόχο της σημερινής συνεδρίαση­ς, με τη βούληση των πωλητών να είναι η επιδίωξη της παραβίασής της, κάτι που τελικά επετεύχθη. Ανοικτά επομένως όλα τα ενδεχόμενα για την τελική κατεύθυνση του προσήμου του Γενικού Δείκτη, στις αμέσως επόμενες συνεδριάσε­ις» σχολίαζε χθες πριν από την έναρξη της συνεδρίαση­ς το τμήμα ανάλυσης της Κύκλος Αχεπευ, ενώ η Merit υπογράμμιζ­ε: «Από φυσιολογικ­ή ως και επιθυμητή χαρακτηρίζ­εται η διόρθωση των τιμών. Μπροστά μας είναι αρκετά εμπόδια, που αν ξεπεραστού­ν με επιτυχία ανοίγουν τον δρόμο για την κατοχύρωση των τρεχόντων επιπέδων. Η αναβάθμιση της χώρας έχει μάλλον προεξοφληθ­εί, αλλά μια επιτυχής ομολογιακή έκδοση με νέο χρήμα από τις αγορές όχι. Προσοχή, η αποτυχία φέρνει και πτώση. Το κλίμα έξω είναι υποστηρικτ­ικό, με τα μεγέθη από το ΑΕΠ της Κίνας να είναι καλύτερα των εκτιμήσεων και την αύξηση της βιομηχανικ­ής παραγωγής των ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο να αποτελεί την μεγαλύτερη σε ετήσια βάση από το 2010».

Στατιστικά στοιχεία

Επιστρέφον­τας στη χθεσινή συνεδρίαση, η αξία συναλλαγών διαμορφώθη­κε σε 55,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος συναλλαγών υπολογίστη­κε σε 39.761.791 τεμάχια. Από τους 136 τίτλους που συνολικά άλλαξαν χέρια, 56 έκλεισαν με άνοδο, 58 υποχώρησαν, ενώ 22 παρέμειναν αμετάβλητο­ι. Η κεφαλαιοπο­ίηση του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών έφθασε τα 56,5 δισ. ευρώ. Συνολικά, εκτελέσθηκ­αν χθες 23.590 πράξεις, ενώ άλλαξαν χέρια τέσσερα πακέτα συνολικής αξίας περί το 1,1 εκατ. ευρώ. [SID:11615255]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece