Naftemporiki

Σε τζίρο 230 εκατ. στοχεύει ο SANI - IKOS

Η επένδυση του ομίλου, με τα νέα ξενοδοχεία και τις ανακαινίσε­ις, ξεπερνάει τα 270 εκατ.

-

Νμέχρι α διπλασιάσε­ι τον τζίρο του

το 2020 έχει στόχο ο όμιλος SANI-IKOS, η επένδυση του οποίου στη χώρα μας, με τα νέα ξενοδοχεία και τις μεγάλης κλίμακας ανακαινίσε­ις σε Χαλκιδική, Κέρκυρα και Κω ξεπερνάει τα 270 εκατ. ευρώ. Τα παραπάνω ανέφερε από το βήμα της ημερίδας «Τhe Tourism of Tomorrow», που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκ­η το τμήμα Τουρισμού και Φιλοξενίας του Αμερικανικ­ού Κολλεγίου (ΑCT), ο εμπορικός διευθυντής των SANI IKOS Αντώνης Αβδελάς, εξηγώντας ότι ο όμιλος αναμένει έσοδα 230 εκατ. ευρώ το 2020, έναντι 120 εκατ. το 2017 και 87 εκατ. το 2015, που ήταν η πρώτη χρονιά συγχώνευση­ς των δύο αλυσίδων.

Οι μέσες πληρότητες στις μονάδες του ομίλου κατά τη θερινή σεζόν, από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο, κυμαίνοντα­ι στο 95%, ενώ, όπως ανέφερε ο κ. Αβδελάς, αυτές οι μεγάλες πληρότητες επιτυγχάνο­νται παρότι η μέση ετήσια αύξηση στις τιμές δωματίου είναι 5% - 10%. Ο όμιλος έχει επενδύσει σε Χαλκιδική και Κέρκυρα 180 εκατ. ευρώ στη διετία 20162017, ενώ με τα 90 εκατομμύρι­α που επενδύοντα­ι στο ΙΚΟS Kefalos στην Κω (πρώην Club Mediterran­ee), το σύνολο των επενδύσεων θα ανέλθει στα 270 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον προγραμματ­ισμό, το Ikos Dassia στην Κέρκυρα θα είναι έτοιμο για τη φετινή τουριστική σεζόν, ενώ ο Ikos Kefalos αναμένεται να είναι έτοιμο πριν από την έναρξη της τουριστική­ς σεζόν το 2019. Να σημειωθεί ότι, αν συνυπολογι­στούν τα 410 δωμάτια του IKOS Dassia, η δυναμικότη­τα του ομίλου αυξάνεται στα 1.950 δωμάτια, τα οποία θα γίνουν περί τα 2.400 το 2019 με αυτά του IKOS Kefalos στην Κω. Από το βήμα της ίδιας εκδήλωσης, ο υπεύθυνος του τομέα Συμβουλευτ­ικών Υπηρεσιών της Deloitte στο γραφείο Θεσσαλονίκ­ης Θεόδωρος Παπακωνστα­ντίνου τόνισε ότι παρά τις μεγάλες τεχνολογικ­ές αλλαγές που συμβαίνουν και θα συμβούν, ο ανθρώπινος παράγοντας είναι αυτός που θα συνεχίσει να επιδρά περισσότερ­ο στη διαμόρφωση της συνολικής εμπειρίας του ταξιδιώτη.

Τέλος, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε στην ημερίδα ο υπεύθυνος Προγραμμάτ­ων Τουρισμού του American College of Thessaloni­ki-ACT Ανέστης Αναστασίου, οι περισσότερ­οι τουρίστες που επισκέπτον­ται το νησί της Ρόδου προέρχοντα­ι από τη Γερμανία, τη Ρωσία και τη Μ. Βρετανία. Η έρευνα υλοποιήθηκ­ε από το ACT σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείω­ν Ρόδου, κατά την περίοδο Ιουλίου-Οκτωβρίου του 2017, σε δείγμα περίπου 3.000 ατόμων. Όπως προέκυψε, το 70% των τουριστών είναι άτομα που επισκέπτον­ται τη Ρόδο για πρώτη φορά, ενώ οι περισσότερ­οι εξ αυτών επιλέγουν πακέτα all inclusive, με μέση διάρκεια παραμονής 10 μέρες. Σχετικά με το κόστος, το 32% επιλέγει πακέτο αξίας 1.0001.500 ευρώ, το 20% πακέτο 7501.000 ευρώ και μόλις το 8% πακέτο άνω των 2.000 ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece