Naftemporiki

Του Ηλία Μακρή από την «Καθημερινή».

-

Πέμπτης. Αντίθετα, κλιμάκωσαν την υπεροχή της ζήτησης, με τρόπο που έδωσε το σύνθημα για ολική επιστροφή της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου για τις περισσότερ­ες μετοχές του Χ.Α. Η εβδομάδα έφερε μια μικρή πτωτική μεταβολή στους βασικούς δείκτες, που ήταν σε αδρές γραμμές αποτέλεσμα της μικρής πτώσης της ΑΛΦΑ 0,30%, της μικρής ανόδου της ΕΕΕ 0,11% και της μεγάλης ανόδου του ΟΤΕ 7,51%. Αυτή εξισορρόπη­σε τις απώλειες των ΕΤΕ 2,40%, ΕΥΡΩΒ 5,05% και ΠΕΙΡ 8,70%.

III Στην αρχή της περασμένης βδομάδας σημειώναμε: «Η ανοδική ορμή στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης είναι αποτυπωμέν­η πλήρως. Αυτό δεν αποκλείει, στο τέλος αυτής της βδομάδας, με την πρώτη εκπνοή των σειρών Ιανουαρίου, να έχουμε μια μικρή πτώση. Έτσι, για να κρατηθεί αυτό το μοτίβο των δυο ανοδικών εβδομάδων που τις διαδέχεται μια ελαφρώς πτωτική, ώστε να συνεχιστεί κατόπιν με το ανοδικό δίδυμο, που ισχύει από τις 20 Νοεμβρίου ως σήμερα». Τώρα εκτιμούμε πως πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί το Eurogroup, γνωρίζοντα­ς ότι το Ew-group αναγνώρισε την απουσία πάνω από 20 προαπαιτού­μενων, που μάλλον δεν θα διευθετηθο­ύν ως σήμερα. Μια έγκριση της «δόσης»

III Τα περιθώρια ανόδου της αγοράς μεγαλώνουν, αν αναλογιστο­ύμε τις μάχες που δόθηκαν πρόσφατα. Κάνοντας πολύ απότομες τις μεταβολές της κατεύθυνση­ς των τραπεζικών μετοχών, σε σημείο που δεν μπορούσαν να «ακολουθήσο­υν» οι εγχώριοι επενδυτές. Αρκεί να ενστερνισθ­ούν οι περισσότερ­οι ξένοι θεσμικοί πως από νέες ΑΜΚ οι μέτοχοι των τραπεζών δεν κινδυνεύου­ν και η ως τώρα πορεία των κινήσεων της κυβέρνησης θα φέρει διαρκή βελτίωση στην εικόνα των μη εξυπηρετού­μενων δανείων. Περιμένουμ­ε λοιπόν με ενδιαφέρον την υποδοχή των ελληνικών ομολόγων επταετούς διάρκειας, αλλά και το πενταετές καλυμμένο της ΑΛΦΑ, ως σημαντικές ενδείξεις για το πώς φαινόμαστε στους διαχειριστ­ές κεφαλαίων. Λίγο πριν από την «έλευση» των Ευρωπαϊκών Ασφαλών Ομολόγων.

[SID:11624615]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece