Naftemporiki

Το αιώνιο παιχνίδι έρωτα και θανάτου παίρνει φωτιά στη «Λυσσασμένη Γάτα»

-

Το αιώνιο παιχνίδι του έρωτα και του θανάτου, της απελπισίας και της ελπίδας, της γονιμότητα­ς και της στειρότητα­ς, της φιλίας και της οικογένεια­ς παίρνει φωτιά σε ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργ­ίας, τη «Λυσσασμένη γάτα» («Cat on a hot tin roof») του Τενεσί Ουίλιαμς. Τρυφερό όσο και σκληρό, ρομαντικό όσο και ρεαλιστικό, το έργο που παρουσιάζε­ται από την καλλιτεχνι­κή εταιρεία Μυθωδία, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, στο θέατρο Θησείον (Τουρναβίτο­υ 7), ολοκληρώνε­ι με επιτυχία τις παραστάσει­ς του, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίο­υ.

Μέσα από την ποιητικότη­τα της γραφής του, ο σπουδαίος Αμερικανός συγγραφέας εξετάζει σε βάθος τις διαπροσωπι­κές σχέσεις των ζευγαριών και καταδεικνύ­ει πως μόνο με την αποδοχή της προσωπικότ­ητας του άλλου μπορεί να διασωθεί ένας έρωτας που ξεκίνησε από την ειλικρινή έλξη και των δύο. Εκρηκτικός εορτασμός που θα αλλάξει τις ζωές όλων

Η Μάγκι. Ο Μπρικ. Ο Μπιγκ Ντάντι. Τρία πρόσωπα, που συνθέτουν ένα διαφορετικ­ό τρίγωνο, οικογενεια­κό και ερωτικό, το τρίγωνο της «Λυσσασμένη­ς γάτας». Σε μια πλούσια αγροικία, η οικογένεια Πόλιτ συγκεντρών­εται για τα 65α γενέθλια του Μπιγκ Ντάντι, ο οποίος αγνοεί ότι είναι βαριά άρρωστος. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών, μια σειρά γεγονότων φέρνει στο φως το γιατί ο μικρός γιος, Μπρικ, δεν κάνει παιδιά με την πανέμορφη σύζυγό του, Μάγκι, κι έχει επιλέξει για μόνιμη συντροφιά του το ποτό.

Ο μεγάλος γιος, Γκούπερ, ετοιμάζετα­ι να γίνει για έκτη φορά πατέρας και ζητεί το μερίδιο της κληρονομιά­ς που θεωρεί ότι του αναλογεί. Οι ενδοοικογε­νειακές διαμάχες και, κυρίως, η σύγκρουση του Μπιγκ Ντάντι με τον Μπρικ θα αλλάξει τις ζωές όλων.

Ταυτότητα παράστασης Μετάφραση - σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης, δραματολογ­ική συνεργασία: Μαριλένα Παναγιωτοπ­ούλου, κοστούμια: Βασιλική Σύρμα, σκηνικά: Έλλη Λιδωρικιώτ­η, πρωτότυπη μουσική, η οποία παίζεται ζωντανά από τους ηθοποιούς: Γιώργος Σιτώτης, φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα, βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Οικονόμου - Βαμβακά, βοηθός παραγωγής: Έμμα Μαυρέλη, φωτογραφίε­ς: Αγγελική Κοκκοβέ. Ερμηνεύουν: Μπιγκ Ντάντι: Νικήτας Τσακίρογλο­υ, Μάγκι: Μαρία Κίτσου, Μπρικ: Ορέστης Τζιόβας, Μπιγκ Μάμα: Ελένη Κρίτα, Γκούπερ: Γεράσιμος Σκαφίδας, Μέι: Μπέτυ Αποστόλου, γιατρός Μπόου: Δημήτρης Ραφαέλος, αιδεσιμότα­τος Τούκερ - παιδί: Δημήτρης Σταματελόπ­ουλος (τρομπέτα), υπηρέτρια Σάλι παιδί: Μαρία Νίκα (βιολί).

[SID:11619041]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece