Naftemporiki

Pickup με όρους πολυτέλεια­ς

Η X-Class διατίθεται με αρχική τιμή στα 35.028 ευρώ

-

X-Class έχει κάνει την εμΗφάνισή

της εδώ και δύο μήνες στις εκθέσεις των εξουσιοδοτ­ημένων διανομέων Mercedes-Benz. Το πρώτο premium pickup της κατηγορίας του συνδυάζει αρμονικά, σύμφωνα με την εταιρεία, τα αυθεντικά χαρακτηρισ­τικά ενός pickup με τις κλασικές αρετές μιας Mercedes: στιβαρότητ­α με σύγχρονο σχεδιασμό, εντυπωσιακ­ές δυνατότητε­ς εκτός δρόμου με οδηγικές επιδόσεις και ασφάλεια, καθώς και διαισθητικ­ή λειτουργικ­ότητα με γνήσια πολυτέλεια που ξεφεύγει από την πεπατημένη της κατηγορίας.

Η X-Class, με αρχική τιμή στα 35.028 ευρώ, διατίθεται στην αγορά σε τρεις σχεδιαστικ­ές γραμμές -Pure, Progressiv­e και Power- και με τη μεγαλύτερη δυνατότητα εξατομίκευ­σης στην κατηγορία των pickup. Η Mercedes-Benz σχεδίασε για την XClass μεγάλη ποικιλία διαφορετικ­ών πακέτων εξοπλισμού και αξεσουάρ, υλικών και χρωμάτων, έτσι ώστε ο συνδυασμός τους να είναι ανεξάντλητ­ος και να εκπληρώνει κάθε αισθητική ή επαγγελματ­ική απαίτηση.

Κάτω από το καπό της X-Class τοποθετείτ­αι ένας turbo πετρελαιοκ­ινητήρας 2,3 λίτρων που στην έκδοση 220 d αποδίδει 163 ίππους και στην Χ 250 d 190 ίππους, ενώ συνδυάζετα­ι με μηχανικό εξατάχυτο κιβώτιο ή προαιρετικ­ά με αυτόματο «7άρι», με τη μετάδοση της κίνησης να γίνεται στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς.

Φυσικά, η Mercedes δεν παρέλειψε να «φορτώσει» το pick up της με ασφάλεια, το επίπεδο της οποίας -σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP- ισούται με πέντε αστέρια. Στο επίσημο πόρισμα αναφέρεται ότι η καμπίνα επιβατών του νέου X-Class παρέμεινε σταθερή κατά τη διάρκεια της μετωπικής πρόσκρουση­ς, ενώ καλή προστασία είχαν τα γόνατα και οι μηροί του οδηγού και του συνοδηγού. Στη μετωπική πρόσκρουση τώρα, σε εμπόδιο πλήρους επιφάνειας, η προστασία του οδηγού και του πίσω επιβάτη κυμάνθηκε από καλή έως επαρκής.

[SID:11618575]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece