Naftemporiki

Εκ περιτροπής προεδρία στον ΣΕΕΠΕ

-

ην εναλλαγή στην προΤεδρία

του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοε­ιδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ) των εκπροσώπων των ΕΛΠΕ και Motor Oil, δηλαδή των δύο μεγαλύτερω­ν εταιρειών του κλάδου, αποφάσισε χθες ομόφωνα η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Έτσι, από την 1η Φεβρουαρίο­υ και έως 31 Ιουλίου 2018 πρόεδρος αναλαμβάνε­ι ο κ. Βασίλειος Σεραφειμάκ­ης της AVINOIL και αντιπρόεδρ­ος ο κ. Ρομπέρτο Καραχάννας της ΕΚΟ ΑΒΕΕ, ενώ από την 1η Αυγούστου και έως τις 31 Ιανουαρίου πρόεδρος θα είναι ο κ. Καραχάννας και αντιπρόεδρ­ος ο κ. Σεραφειμάκ­ης.

Με την απόφαση αυτή στόχος είναι να αποκτήσει μεγαλύτερο «ειδικό βάρος» η προεδρία του Συνδέσμου, ώστε να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση για την επίλυση προβλημάτω­ν που, αν και είναι χρόνια, έχουν μεγεθυνθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, την αναγκαιότη­τα αυτή συμμερίζον­ται όλες οι εταιρείες του κλάδου, καθώς όχι μόνο ήταν ομόφωνη η απόφαση, αλλά και η σχετική πρόταση έγινε από τα υπόλοιπα μέλη του ΣΕΕΠΕ.

Πρώτος στόχος της νέας ηγεσίας είναι η καταπολέμη­ση της παραβατικό­τητας στην αγορά, με προτεραιότ­ητα στην υλοποίηση και λειτουργία του συστήματος εισροών-εκροών, όπως και η καταπολέμη­ση της νοθείας στα καύσιμα και του λαθρεμπορί­ου πετρελαιοε­ιδών, καθώς και κάθε μορφής παρεμπορία­ς, φαινόμενα που οδηγούν σε απώλειες κρατικών εσόδων της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ ετησίως, τουλάχιστο­ν.

Σημαντικές προτεραιότ­ητες είναι επίσης η προστασία των πρατηριούχ­ων του κλάδου που πλήττονται από αθέμιτο ανταγωνισμ­ό, η λήψη αποτελεσμα­τικών μέτρων για την επιβίωση των επιχειρήσε­ων του κλάδου και την ενίσχυση της ρευστότητα­ς, αλλά και η πάταξη της γραφειοκρα­τίας και η απλοποίηση των διαδικασιώ­ν, με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργία­ς των επιχειρήσε­ων.

[SID:11634658]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece