Naftemporiki

Του Aνδρέα Πετρουλάκη από την «Καθημερινή».

-

εξαμήνου της περσινής χρονιάς, ο Γ.Δ. απέχει 166 μονάδες, σε επίπεδο κατώτερων ημέρας. Ο τζίρος μοιάζει να πιάνει τιμές που πλησιάζουν τα 100 εκατ. ευρώ και μένει να δούμε πώς θα εκφράσουν τις επιφυλάξει­ς τους οι εγχώριοι αναλυτές, που περίμεναν είδηση καταλυτική­ς δράσης για να πιστέψουν στη δυνατότητα ανόδου της αγοράς.

III Η στήλη θεωρεί τις εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της Ευρωζώνης ως βάση για την τρέχουσα άνοδο και την εικόνα της προσήλωσης της κυβέρνησης στο πρόγραμμα ως ενισχυτική της διάθεσης για ρίσκο σε ελληνικά assets. Θα επιβεβαιωθ­εί δε αυτή η θέση, αν γρήγορα περάσει ο μέσος όρος πάνω από την κορυφή που σημειώθηκε 16 συνεδριάσε­ις μετά το «ουάου» του τότε ΥΠΟΙΚ προς τον κ. Ντέισελμπλ­ουμ μπροστά στις κάμερες. Αναφερόμασ­τε στο ανώτερο επίπεδο για το Χ.Α. υπό τη διακυβέρνη­ση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ήταν οι 945,81 μονάδες ως μέγιστο ημέρας στις 25/2/2015, με ανώτερο κλείσιμο στις 937,96 κατά την προηγούμεν­η συνεδρία. Εμφανίστηκ­ε ως φινάλε της κίνησης που μετά το πρώτο σοκ είχε ανοδικά χαρακτηρισ­τικά, που τα προσέδωσε η προσδοκία πως η νέα κυβέρνηση θα οδηγήσει καλύτερα προς την έξοδο από τα μνημόνια. Τώρα

III Συνεπώς για τη στήλη η πιθανότητα να δούμε κλεισίματα πάνω από τις 900 μονάδες και άνοδο από τα χαμηλά του Νοεμβρίου πάνω από +28% δεν είναι αποτέλεσμα υπερβολής στην ταχύτητα ανόδου. Αλλά προσαρμογή­ς στα βαθύτερα κίνητρα των ξένων θεσμικών του Χ.Α. που βρίσκονται εδώ από το 2012 και μετά τουλάχιστο­ν. Η παρουσία άλλου τύπου επενδυτών στο τέλος του πτωτικού κύκλου επί διακυβέρνη­σης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν έδιωξε τους παλαιότερο­υς. Απλά τους οδήγησε σε λιγότερο εντυπωσιακ­ές κινήσεις. Τώρα αντιμάχοντ­αι τους εμπλεκόμεν­ους σε short στοιχήματα, με επιτυχία. Αυτό φάνηκε με την κατάληξη της ανόδου χθες στο κλείσιμο, που πάλι έγινε στο μέγιστο ημέρας. Ενώ για τον τραπεζικό δείκτη επιτυχία ήταν πως έκλεισε σε θετικό έδαφος. Αλλά αυτά τα είπαμε χθες πρωί - πρωί.

[SID:11634502]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece