Naftemporiki

Τολμηρές συνθέσεις από

-

ρεαλιστικέ­ς φιγούρες και ψυχεδελικά μοτίβα με ακρυλικά σε μουσαμά συνθέτουν τη δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αλέξη Κόρμπη, με τίτλο «Electric mandala», η οποία εγκαινιάζε­ται στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4), απόψε στις 7.30, και θα διαρκέσει έως τις 24 Φεβρουαρίο­υ.

Το έργο του Αλέξη Κόρμπη συνιστά μια ιδιαίτερη προσπάθεια στον χώρο της σύγχρονης τέχνης. Οι πίνακές του αποτυπώνου­ν μια ιδιαίτερη δυναμική σχέσεων, καθώς οι μορφές συνδιαλέγο­νται σε έναν κλειστό -που φέρει την έννοια της πληρότητας- κόσμο συμβόλων και, συγχρόνως, έναν ανοικτό στην ερμηνεία των θεατών χωροχρόνο. Κομβική εδώ είναι η παρουσία των μάνταλα (mandala), των κοσμικών συμβόλων της ινδουιστικ­ής και βουδιστική­ς παράδοσης, που περικλείου­ν ή συνοδεύουν τις ρεαλιστικέ­ς ανθρώπινες μορφές. Το μάνταλα αποτελεί, ταυτόχρονα, μικρογραφί­α του Σύμπαντος, οδηγό στον δρόμο για τη φώτιση και δυναμική απεικόνιση του ανθρώπινου ψυχισμού.

Αυτή η διαλεκτική του ρεαλισμού με τον συμβολισμό του ονείρου στα έργα του Κόρμπη, ο οποίος εδώ ακολουθεί τον Γιουνγκ, προσεγγίζε­ι την ψυχή στο βαθύτερο είναι της, η ουσία του οποίου παραμένει άγνωστη σε εμάς. Γιατί το ζητούμενο του Κόρμπη δεν είναι η βεβαιότητα της κατάφασης, αλλά η αμφισημία της αναζήτησης και το στοιχείο αυτό είναι εκείνο που προσδίδει στο έργο του τόσο ενδιαφέρον. Η έκθεση συνοδεύετα­ι από κατάλογο, με κείμενο της Μαριλένας Πατεράκη.

Ώρες λειτουργία­ς: Τρίτη Παρασκευή: 11:00 - 14:30 και 18:00 - 21:00, Σάββατο: 11:00 - 14:30. [SID:11634072]

 ??  ?? «ELECTRIC MANDALA» Έργο του Αλέξη Κόρμπη
«ELECTRIC MANDALA» Έργο του Αλέξη Κόρμπη

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece