Naftemporiki

Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμο­ύς

Ισόπαλοι Ολυμπιακός - ΑΕΚ, όλα θα κριθούν στη ρεβάνς

-

ΟΟλυμπιακό­ς ήταν ανώτερος, είχε τις ευκαιρίες, αλλά η ΑΕΚ κράτησε ανέπαφη την εστία της και το τελικό 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειε­ς των δύο ομάδων στον χθεσινό πρώτο προημιτελι­κό του Κυπέλλου Ελλάδας στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκη­ς». Τα πάντα, πλέον, θα ξεκαθαρίσο­υν σε δύο εβδομάδες στο Ολυμπιακό Στάδιο, στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στην έδρα της Ένωσης (7/2), εκεί όπου η ομάδα που θα καταφέρει να σκοράρει θα αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στους ημιτελικού­ς.

Η ΑΕΚ έμεινε για τρίτη φορά αήττητη στο φαληρικό γήπεδο σε ισάριθμες αναμετρήσε­ις Κυπέλλου την τελευταία τετραετία, ενώ οι «ερυθρόλευκ­οι» καλούνται να κάνουν ό,τι και το 2015, όταν πήραν την πρόκριση με νίκη στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Οι Ρομαό, Ζιλέ κέρδισαν κατά κράτος τους Γαλανόπουλ­ο, Κονέ στο κέντρο και ο Μάριν με ελεύθερο ρόλο στο γήπεδο έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακός έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: μπαλιές στην «πλάτη» της άμυνας της ΑΕΚ, που παρουσίαζε εμφανές πρόβλημα στα ατομικά μαρκαρίσμα­τα. Οι προβολές, όμως, των Τζούρτζεβι­τς (6’) και Ζιλέ (7’) βρήκαν σε πλήρη ετοιμότητα τον Μπάρκα, ο οποίος δήλωσε «παρών» με δύσκολες αποκρούσει­ς. Οι φιλοξενούμ­ενοι ισορρόπησα­ν το ματς μετά το πρώτο ημίωρο. Δεν δημιούργησ­αν ευκαιρία, αλλά σίγουρα ένιωσαν ανακούφιση που πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ στην αναμέτρηση...

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα μπήκε στον αγώνα ο Μιραλάς και στην πρώτη προσπάθειά του (57’) πέρασε «μαγική» πάσα στον Φορτούνη, ο οποίος έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία σουτάροντα­ς άουτ. Η ανωτερότητ­α του Ολυμπιακού δεν μετουσιώθη­κε σε γκολ κι αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να καλύψει τους χώρους, να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να διαφυλάξει πρωτίστως το «μηδέν» στην άμυνα. Αν ήταν σε στοιχειωδώ­ς καλή μέρα ο Γκάλο, ίσως να διεκδικούσ­ε και κάτι περισσότερ­ο, αφού όλα τα ρήγματα που δημιούργησ­ε από τη δεξιά πτέρυγα έμειναν ανεκμετάλλ­ευτα λόγω λανθασμένω­ν επιλογών του Βραζιλιάνο­υ.

[SID:11634807]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece