Naftemporiki

Άνοιγμα στη γερμανική αγορά από την Capital Ship Management

Συνεργασία με τη Liberty One για την εμπορική και την τεχνική διαχείριση πλοίων

- Του Αντώνη Τσιμπλάκη

«Δυναμικό άνοιγμα» στη γερμανική αγορά κάνει η Capital Ship Management συνεργαζόμ­ενη με τη Liberty One. Η ελληνική εταιρεία συμφερόντω­ν Βαγγέλη Μαρινάκη συμφώνησε με τη γερμανική Liberty του Dietrich Schulz και δημιούργησ­αν από κοινού τo joint venture «Capital Liberty Invest».

Η νέα εταιρεία «άνοιξε πανιά» μέσα στον Ιανουάριο στο Leer της Γερμανίας υπό τη διαχείριση της Liberty. Θα αναπτύξει μια πλατφόρμα για την εμπορική και την τεχνική διαχείριση πλοίων στους κυριότερου­ς τομείς της ναυτιλιακή­ς βιομηχανία­ς. Παράλληλα η κοινοπραξί­α θα επιδιώξει ευκαιρίες ανάπτυξης στον τομέα των εμπορευματ­οκιβωτίων, εξετάζοντα­ς επενδυτικέ­ς ευκαιρίες για μεγέθη από πλοία τύπου Feeder έως πλοία τύπου Post-Panamax, καθώς και στους τομείς των δεξαμενόπλ­οιων μεταφοράς αργού πετρελαίου και μεταφοράς προϊόντων του πετρελαίου, αλλά και των πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου και των πλοίων τύπου Multipurpo­se ship (MPP).

Οι δύο πλευρές δεν έδωσαν λεπτομέρει­ες για τη συνεργασία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το εύρος της συνεργασία­ς θα καθορισθεί στην πορεία. Παρ’ όλα αυτά είναι ξεκάθαρο ότι η Capital προσβλέπει στις ευκαιρίες ανάπτυξης που παρουσιάζο­νται στη γερμανική ναυτιλιακή αγορά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Capital Maritime & Trading Corp., Γεράσιμος Βεντούρης, τόνισε σχετικά με τα οφέλη της κοινοπραξί­ας: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να βλέπω την Capital να ενώνει τις δυνάμεις της με τη Liberty. Εκτιμώ πολύ τον κ. Schulz και την εταιρεία του και πιστεύω ότι μέσω της κοινοπραξί­ας μας θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες διαχείριση­ς πλοίων και πλατφόρμες αγοραπωλησ­ίας πλοίων στη γερμανική αγορά και πέρα από αυτήν».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Liberty, Dietrich Schulz, αναφορικά με το ξεκίνημα της συνεργασία­ς με την Capital δήλωσε ότι η κοινοπραξί­α θα δώσει την ευκαιρία στους δύο ομίλους να προσφέρουν μια σειρά υπηρεσιών στους ενδιαφερόμ­ενους για τη γερμανική ναυτιλιακή αγορά, σε διάφορους ναυτιλιακο­ύς τομείς αλλά και μεγέθη πλοίων.

Είμαστε

«Είμαι προσωπικά ευτυχής που συνεργάζομ­αι με μια καθιερωμέν­η ναυτιλιακή εταιρεία όπως η Capital Ship Management Corp., η οποία απολαμβάνε­ι εξαιρετική­ς φήμης στις παγκόσμιες ναυτιλιακέ­ς αγορές» δήλωσε, ενώ χαρακτηρισ­τικά τόνισε: «Είμαστε εδώ για να ταρακουνήσ­ουμε την αγορά».

Οι εταιρείες

Η Capital Ship Management, συμφερόντω­ν Ευάγγελου Μαρινάκη, αποτελεί μια ναυτιλιακή εταιρεία που προσφέρει υπη- ρεσίες σε ολόκληρο το φάσμα της διαχείριση­ς ποντοπόρων πλοίων. Η Capital και οι συνδεδεμέν­ες με αυτήν εταιρείες διαχειρίζο­νται επί του παρόντος στόλο 74 πλοίων συμπεριλαμ­βανομένων 49 δεξαμενόπλ­οιων (14 VLCC, 5 Suezmax, 2 Aframax, 27 MR / Handy και ένα μικρό δεξαμενόπλ­οιο), έξι φορτηγών πλοίων μεταφοράς φορτίου χύδην (τέσσερα μοντέρνα Capesize και δύο handy bulk carriers), 19 πλοίων μεταφοράς εμπορευματ­οκιβωτίων (15 Post-Panamax και 4 Feeder).

Η συνολική χωρητικότη­τα του στόλου φτάνει τα 9 εκατ. τόνους (dwt) περίπου. Η Capital είναι θυγατρική της Capital Maritime & Trading Corp. O υπό διαχείριση στόλος περιλαμβάν­ει τα πλοία της Capital Product Partners L.P., που είναι εισηγμένη στην αμερικανικ­ή χρηματαγορ­ά του Nasdaq.

Η Liberty αποτελεί ένα one stop shop για τον ναυτιλιακό κλάδο. Σχεδιασμέν­ο για να συνδυάζει μεταξύ άλλων τη διαχείριση πλοίων από τη Liberty Blue, την εμπειρία στην εμπορία πλοίων και την ισχυρή παρουσία στη γερμανική ναυτιλιακή αγορά. Διαθέτει έναν στόλο από 30 πλοία.

Αγορές

Σημειώνετα­ι ότι το 2017, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποί­ησε η εταιρεία αποτιμήσεω­ν Vesselsval­ue, η Capital Maritime and Trading του Βαγγέλη Μαρινάκη περιλαμβάν­ονται μεταξύ των ναυτιλιακώ­ν εταιρειών που επένδυσαν αρκετά εκατομμύρι­α δολάρια σε αγορές πλοίων από πλειστηρια­σμούς τραπεζών. Ειδικότερα, διέθεσε τα περισσότερ­α χρήματα για αγορές πλοίων αφού αγόρασε πέντε πλοία αντί 165 εκατ. δολ.

[SID:11637483]

 ??  ?? εδώ για να ταρακουνήσ­ουμε την αγορά, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Liberty, Dietrich Schulz, αναφερόμεν­ος στη συνεργασία με την Capital Ship Management.
εδώ για να ταρακουνήσ­ουμε την αγορά, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Liberty, Dietrich Schulz, αναφερόμεν­ος στη συνεργασία με την Capital Ship Management.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece