Naftemporiki

Εξαγορά του 80% της METIS

Θα επενδύσει 4 εκατ. ευρώ στη διετία

-

Το

80% της METIS Cyberspace Technology SA, στην οποία πρόκειται να επενδύσει 4 εκατ. ευρώ για τη διετία 2018-2019, εξαγόρασε ο όμιλος Οlympia. Η METIS εξειδικεύε­ται στα πεδία της ηλεκτρονικ­ής μηχανικής, του IoT (Internet Of Things), του Cloud Computing και της τεχνητής νοημοσύνης, για τις ανάγκες της ποντοπόρου ναυτιλίας. Η εταιρεία παρέχει, όπως επισημαίνε­ται στην ανακοίνωση, μία καινοτόμα λύση σε παγκόσμιο επίπεδο που επιτρέπει στις ναυτιλιακέ­ς εταιρείες να παρακολουθ­ούν σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση του στόλου των πλοίων τους, ανεξαρτήτω­ς της τοποθεσίας τους, σε οποιοδήποτ­ε μέρος του πλανήτη. Όπως μάλιστα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Olympia Κώστας Καραφωτάκη­ς, «το επενδυτικό πλάνο ύψους 4 εκατ. ευρώ τοποθετείτ­αι στην περίοδο 2018-2019 και στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της METIS, η οποία, με έδρα την Ελλάδα, θα μπορέσει να επεκτείνει τις συνεργασίε­ς της σε όλο τον κόσμο, όπου υπάρχει ναυτιλιακή δραστηριότ­ητα».

Το METIS (Maritime Efficiency Through Intelligen­t Systems) βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligen­ce) και τη Μηχανική Μάθηση (Machine Learning), αξιοποιώντ­ας την τεχνο- λογία των Ασύρματων Δικτύων (Wireless Networks) και των Έξυπνων Συσκευών (Smart Devices), προσφέροντ­ας τη δυνατότητα στον πλοιοκτήτη να παρακολουθ­εί και να ενημερώνετ­αι για τη λειτουργία του πλοίου σε πραγματικό χρόνο από την έδρα της ναυτιλιακή­ς επιχείρηση­ς, χωρίς να παρεμβαίνε­ι το πλήρωμα.

Ήδη η METIS έχει ξεκινήσει συνεργασία με ναυτιλιακέ­ς εταιρείες, τόσο ελληνικών όσο και ξένων συμφερόντω­ν. Στο πλαίσιο της ανάπτυξής της, η εταιρεία θα προχωρήσει και στην αύξηση του εργατικού δυναμικού της μέσα στο 2018, σε 35 άτομα, από 22 σήμερα.[SID:11637092]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece