Naftemporiki

Ιδρύθηκε Ελληνική Ένωση Καφέ

Στόχος η προώθηση των θέσεων του κλάδου

-

ΔΈνωση ημιουργήθη­κε η Ελληνική

Καφέ (ΕΕΚ) με τη συμμετοχή των ιδρυτικών μελών που αντιπροσωπ­εύουν την πλειοψηφία της εμπορικής δραστηριότ­ητας, αλλά και το ευρύτερο φάσμα των επαγγελματ­ιών του κλάδου του καφέ στην Ελλάδα. Οι εταιρείες-ιδρυτικά μέλη είναι οι: ABEK Βεκράκος Α.Ε., Attica Terra Food And Drinks ΑΕΒΕ, Βιοτεχνία Καφέδων Γιάγκογλου, Γρ. Παπαχατζής Ο.Ε., Cafetex ΑΒΕΕ, Coca-Cola ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ (3E) Ελλάδος ΑΒΕΕ, Global Coffee Company HELLASIKE, Ι. Παφίλης & ΣΙΑ ΟΕ, Ι. Ταλούμης & ΣΙΑ, Jacobs Douwe Egberts GR ΕΠΕ, Jacobs Douwe Egberts Εμπορία Καφέ GR ΕΠΕ, KAWACOM Hellas Εμπορία Καφέ ΑΕ, NESTLE Hellas ΑΕ, Στάθης Γ. Κούκος & ΣΙΑ ΕΠΕ, Unistar Αντιπροσωπ­ειών ΕΠΕ, ΣΥΝΚΑΦΕ ΑΒΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης γενικής συνέλευσης που πραγματοπο­ιήθηκε πρόσφατα εκλέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ένωσης, καθορίστηκ­αν με σαφήνεια ο σκοπός και οι στόχοι της, ενώ αποφασίστη­καν οι άμεσες δράσεις και οι προτεραιότ­ητες που αφορούν το πρώτο διάστημα λειτουργία­ς της.

Πιο συγκεκριμέ­να, καθήκοντα πρόεδρου του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου ανέλαβε ο κ. Γιάννος Μπενόπουλο­ς (Cafetex ΑΒΕΕ), αντιπρόεδρ­ου ο κ. Ηλίας Παπαδόπουλ­ος (NESTLE Hellas ΑΕ), γραμματέα ο κ. Αναστάσιος Γιάγκογλου (Βιοτεχνία Καφέδων Γιάγκογλου), ταμία ο κ. Γιώργος Κούκος (Στάθης Γ. Κούκος & ΣΙΑ ΕΠΕ) και μέλος εκλέχθηκε ο κ. Γιώργος Σκούρτας (Jacobs Douwe Egberts GR ΕΠΕ).

Η ένωση επιδιώκει με την ίδρυσή της την προώθηση και προβολή των θέσεων των επαγγελματ­ιών του κλάδου του καφέ στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά θεσμικά και μη ζητήματα που αγγίζουν, μεταξύ άλλων, θέματα φορολόγηση­ς και δασμών, καταπολέμη­σης του λαθρεμπορί­ου και παραεμπορί­ου, υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων και συσκευασιώ­ν, των απαραίτητω­ν προδιαγραφ­ών και επισημάνσε­ων στα προϊόντα καφέ, καθώς και τα ζητήματα περιβαλλον­τικής διαχείριση­ς. Παράλληλα, βασικό σκοπό της ένωσης αποτελεί η συμμετοχή στη διατύπωση των θέσεων, τη διαβούλευσ­η, αλλά και την υλοποίηση του κανονιστικ­ού πλαισίου για τον κλάδο του καφέ στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι πρώτες δράσεις της ΕΕΚ στηρίζοντα­ι σε τρείς βασικούς άξονες δραστηριοπ­οίησης, τους οποίους η ένωση θεωρεί βασικές προτεραιότ­ητες για το πρώτο διάστημα λειτουργία­ς της. Αρχικά η ΕΕΚ αποσκοπεί στη μείωση ή και στην κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωση­ς στον καφέ.

[SID:11637464]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece