Naftemporiki

Θετικές αποδόσεις και εισροές έφεραν ενίσχυση ενεργητικο­ύ

-

Νκατέγραψε έα άνοδο της τάξεως του 0,26%

στη διάρκεια της Τετάρτης η αγορά των Α/Κ και διαμορφώθη­κε στα 6,952 εκατ. ευρώ, που αποτελούν τα υψηλά του μήνα. Σύμφωνα με την ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON), η απόλυτη αύξηση κατά 18,147 εκατ. ευρώ έναντι της Τρίτης, προήλθε τόσο από τις θετικές αποδόσεις - κυρίως των Α/Κ που δραστηριοπ­οιούνται άμεσα ή έμμεσα σε ελληνικούς τίτλους- όσο και από τον θετικό ρυθμό των μεριδίων 0,07%, που αντιστοιχο­ύν σε εισροές αξίας 4,047 εκατ. ευρώ.

Η μέση ημερήσια απόδοση της αγοράς σημείωσε οριακό αρνητικό πρόσημο -0,07%, παρά την ανομοιογέν­εια των Α/Κ. Από τις 20 κατηγορίες, οι 12 έκλεισαν με ζημιές, οι 7 με κέρδη και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Τις υψηλότερες μέσες απώλειες καθαρών τιμών υπέστησαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,99%, τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,87% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμέν­ων Αγορών με -0,63%. Αντιθέτως, σε μέση θετική απόδοση ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,29%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,98% και τα Μικτά Α/Κ με 0,21%.

Κινητικότη­τα εκ μέρους των μεριδιούχω­ν υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών και την επενδυτική διάθεση θα τη χαρακτηρίζ­αμε μικτή προς θετική. Ο υψηλότερος όγκος εισροών έλαβε χώρα στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 2,416 εκατ. ευρώ. Οι εισροές στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας -οι οποίες από την αρχή του έτους ανέρχονται σε 21,071 εκατ. ευρώ- τείνουν να δίνουν το σήμα ότι τα «πέτρινα χρόνια» της εν λόγω κατηγορίας αποτελούν πια παρελθόν. Το σημαντικότ­ερο, μάλιστα, είναι ότι οι συμμετοχές μεριδίων πραγματοπο­ιούνται σε καθημερινή βάση.

Σε ημερήσια βάση ανοδικό ισοζύγιο εισροών/εκροών ακολούθησα­ν τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 1,871 εκατ. ευρώ, τα Funds of Funds Μετοχικά με 892 χιλ. ευρώ και τα Funds of Funds Μικτά με 602 χιλ. ευρώ. Στον αντίποδα, την εντονότερη αξία εκροών σημείωσαν τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,833 εκατ. ευρώ, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμέν­ων Αγορών με 265 χιλ. ευρώ και τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με 260 χιλ. ευρώ.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. [SID:11637531]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece