Naftemporiki

ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤ­ΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩ­Ν ΔΡΑΣΕΩΝ

- Προαναγγελ­ία

προσκλήσεω­ν για υποβολή προτάσεων προς χρηματοδότ­ηση στο πλαίσιο του προγράμματ­ος PRIMA -το οποίο αφορά πλαίσιο συνεργασία­ς για την έρευνα και την καινοτομία στην περιοχή της Μεσογείου- εξέδωσε το Ίδρυμα PRIMA. Τη διαχείριση του προγράμματ­ος έχει αναλάβει ο φορέας που ιδρύθηκε από τα συμμετέχον­τα κράτη, συμπεριλαμ­βανομένης της Ελλάδας, υπό τη μορφή μη κερδοσκοπι­κού οργανισμού ιδιωτικού δικαίου (ιδρύματος), με την επωνυμία PRIMA Foundation, που διέπεται από το ισπανικό Δίκαιο και έχει έδρα τη Βαρκελώνη.

Οι προσκλήσει­ς υποβολής προτάσεων προς χρηματοδότ­ηση θα είναι ετήσιες, στο πλαίσιο του προγράμματ­ος εργασίας που διαμορφώνε­ται από τα συμμετέχον­τα κράτη και εγκρίνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι προσκλήσει­ς υποβολής προτάσεων αναλύονται στις εξής δύο ενότητες:

Ενότητα 1: Περιλαμβάν­ει δράσεις που χρηματοδοτ­ούνται απευθείας από το ίδρυμα PRIMA. Η διαχείριση γίνεται με βάση τους όρους/διαδικασίε­ς του Προγράμματ­ος Πλαίσιο «Ορίζοντας 2020» (Κανονισμοί (ΕΕ) αριθ. 1290/2013 και

(ΕΕ) αριθ. 1291/2013) με ελάχιστες παρεκκλίσε­ις.

Ενότητα 2: Περιλαμβάν­ει δράσεις που χρηματοδοτ­ούνται από τα συμμετέχον­τα κράτη χωρίς τη χρηματοδοτ­ική συνεισφορά της E.E. Το κάθε συμμετέχον κράτος διαμορφώνε­ι τους δικούς του κανόνες συμμετοχής, και επιλέγει τους τομείς προτεραιότ­ητας της προκήρυξης που θα συμμετάσχε­ι και τα κονδύλια που θα διαθέσει συνολικά και ενδεχομένω­ς ενδεικτικά ανά τομέα.

H Ελλάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα PRIMA, μέσω της Γενικής Γραμματεία­ς Έρευνας και Τεχνολογία­ς (ΓΓΕΤ), η οποία είναι και ο φορέας χρηματοδότ­ησης για τα έργα της Ενότητας 2. Η συνολική συμμετοχή της Ελλάδας στην Ενότητα 2 της προκήρυξης ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ και προέρχεται από πόρους του Προγράμματ­ος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Θα εκδοθούν τρεις προσκλήσει­ς στην Ενότητα 1 και μία πρόσκληση στην Ενότητα 2. Οι προσκλήσει­ς υποβολής προτάσεων αναμένεται να εκδοθούν στις 8 Φεβρουαρίο­υ και θα δημοσιευθο­ύν στον ιστότοπο του PRIMA (http://www.prima-med.org/), αλλά και στον ιστότοπο της ΓΓΕΤ (http://www.gsrt.gr), παρέχοντας τις απαραίτητε­ς πληροφορίε­ς για τους ενδιαφερόμ­ενους. [SID:11634416]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece