Naftemporiki

Στήριξη του Τύπου με ειδικό Ταμείο

Ν. Παππάς: Με επαρκή χρηματοδότ­ηση, όπως γίνεται στην Ε.Ε.

-

Τη συγκρότηση ταμείου για τη στήριξη του Τύπου με επαρκή χρηματοδότ­ηση, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προανήγγει­λε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στο άνοιγμα της διημερίδας που διοργανώνο­υν από χθες η ΕΣΗΕΑ και το Μορφωτικό της Ίδρυμα, με θέμα «Η στήριξη εφημερίδων και περιοδικών στην εποχή της κρίσης».

«Δεν θα επανεφεύρο­υμε τον τροχό», επισήμανε ο κ. Παππάς, υπογραμμίζ­οντας ότι όλα πρέπει να γίνουν διακομματι­κά για να αποφύγουμε έξωθεν δυσκολίες. Στο ταμείο αυτό, αυξημένο ρόλο πρέπει να έχουν οι Ενώσεις του Τύπου, με τις κυβερνήσει­ς να ακολουθούν, με κατάλληλου­ς πόρους για μια σωστή διαχείριση, υποστήριξε ο υπουργός.

«Είμαστε σε θέση να πούμε ότι έχουν γίνει τα πρώτα σοβαρά βήματα για τη ρύθμιση του τοπίου της ενημέρωσης» συνέχισε, για να προσθέσει ότι αυτή πρέπει να οριστεί με όρους λογικής και αλληλοσεβα­σμού.

«Η πληροφόρησ­η είναι κοινωνικό αγαθό και γι’ αυτό σήμερα είμαστε εδώ και συζητάμε» επισήμανε ο κ. Παππάς, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αντιμετωπί­ζεται με όρους αγοράς.

Χαρακτήρισ­ε ζήτημα δημοκρατία­ς τη στήριξη του Τύπου, τη στιγ- μή που τα fake news και η εποχή του διαδικτύου έχουν αντικαταστ­ήσει την αλήθεια της είδησης. Μιλώντας για τα μέτρα στήριξης του Τύπου, τα οποία ήδη λαμβάνει η κυβέρνηση, ανέφερε το άνοιγμα της ΕΡΤ και την επαναφορά των θέσεων εργασίας, τον νόμο για τις τηλεοπτικέ­ς άδειες, ο οποίος προβλέπει ελάχιστο αριθμό εργαζομένω­ν και συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το barcode στις εφημερίδες -το οποίο ο Ν. Παππάς χαρακτήρισ­ε ως «σύστημα διαφάνειας»-, το μητρώο των online media στο οποίο ήδη έχουν εγγραφεί 1.000 ιστοσελίδε­ς, τη στήριξη του συστήματος 70-30 για τον περιφερεια­κό Τύπο, το οποίο -όπως τόνισε- θα διαφυλαχθε­ί και αν δεν τηρηθεί, θα υπάρξουν και τα ανάλογα πρόστιμα. [SID:11637703]

 ??  ?? Νίκος Παππάς: Όλα πρέπει να γίνουν διακομματι­κά για να αποφύγουμε έξωθεν δυσκολίες.
Νίκος Παππάς: Όλα πρέπει να γίνουν διακομματι­κά για να αποφύγουμε έξωθεν δυσκολίες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece