Naftemporiki

Παρεμβάσει­ς 85 εκατ. στην Αθήνα

Βιώσιμη Ανάπτυξη για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την καινοτομία

-

Στην υλοποίηση του προγράμματ­ος Αθήνα 2020, συνολικού προϋπολογι­σμού 85 εκατ. ευρώ, προχωράει ο Δήμος Αθηναίων, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από την Περιφέρεια Αττικής. Η πρόταση του Δήμου Αθηναίων ήταν η πρώτη Στρατηγική Ολοκληρωμέ­νης Χωρικής Επένδυσης που εγκρίθηκε ύστερα από την πρόσκληση της Περιφέρεια­ς Αττικής. Πλέον, ο Δήμος Αθηναίων καλείται να υλοποιήσει, με πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, το εγκεκριμέν­ο πρόγραμμα «Αθήνα 2020: Βιώσιμη Ανάπτυξη για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την καινοτομία» που περιλαμβάν­ει παρεμβάσει­ς και δράσεις αστικής ανάπλασης, αντιμετώπι­σης της κλιματικής αλλαγής, βελτίωσης της ενεργειακή­ς απόδοσης, στήριξης της υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και εκπαίδευση­ς, καθώς και δράσεις πολιτιστικ­ής και τουριστική­ς ανάπτυξης και στήριξης της επιχειρημα­τικότητας.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να προχωρήσει η υλοποίηση δράσεων όπως η αναβάθμιση του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, με πεζοδρομήσ­εις και αστικές παρεμβάσει­ς, η ανάπλαση στην πλατεία Αγίου Παντελεήμο­να Αχαρνών, η βελτίωση των υποδομών και του πρασίνου του Εθνικού Κήπου, η περαιτέρω ανάδειξη και η προβολή της Αθήνας ως τουριστικο­ύ προορισμού, η ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και κτηρίων, η ολοκλήρωση του Μουσείου «Μαρία Κάλλας» και ο περαιτέρω μετασχηματ­ισμός των δημοτικών ιατρείων σε πολυδύναμα κέντρα ολιστικής προσέγγιση­ς.

Η υλοποίηση της πρότασης του Δήμου Αθηναίων για την τρέχουσα χρηματοδοτ­ική περίοδο, αποτελεί συνέχεια του αναπτυξιακ­ού προγράμματ­ος «Έργο Αθήνα», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, που επικεντρώθ­ηκε στην αντιμετώπι­ση της κοινωνικής κρίσης, την ενίσχυση της επιχειρημα­τικότητας, την τουριστική προβολή της Αθήνας και απέφερε εμβληματικ­ά για την πόλη έργα όπως το Σεράφειο, την ανακατασκε­υή της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, τη μετατροπή της Βίλας Αμαλίας σε σχολείο, την αναβάθμιση των υποδομών της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, το Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (ΚΑΠΑΨ) στους Αμπελόκηπο­υς, την κατασκευή νέων Δημοτικών Ιατρείων, Βιοκλιματι­κών Παιδικών Σταθμών και πολλά άλλα. [SID:11657039]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece