Naftemporiki

Έρχεται ο Μοσκοβισί για το χρέος και την επόμενη μέρα

Ο επίτροπος Οικονομικώ­ν Υποθέσεων θα βρίσκεται στην Αθήνα την Πέμπτη - Ομιλία στη Βουλή

-

Συναντήσει­ς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατία­ς Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργ­ό Αλέξη Τσίπρα, τον αρχηγό της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον υπουργό Οικονομικώ­ν Ευκλείδη Τσακαλώτο θα έχει ο επίτροπος Οικονομικώ­ν Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 8 Φεβρουαρίο­υ. Το πρόγραμμα του Γάλλου επιτρόπου προβλέπει ότι θα απευθύνει και ομιλία στο ελληνικό Κοινοβούλι­ο την προσεχή Παρασκευή.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί αυτή τη φορά το θέμα της διευθέτηση­ς του ελληνικού χρέους αλλά και η «επόμενη ημέρα» της Ελλάδας.

Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσε­ι στον Γάλλο επίτροπο το σχέδιο για τη χάραξη του δικού της προγράμματ­ος, το οποίο θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη αλλά και στην ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής.

Το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να παρουσιαστ­εί επίσημα τον Απρίλιο, αφού προηγουμέν­ως έχει συζητηθεί -τουλάχιστο­ν στις βασικές πτυχές του- με τους δανειστές.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του κ. Μοσκοβισί κατά τη διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα -την 3η μέσα στους τελευταίου­ς μήνεςέχει ως εξής:

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίο­υ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο επίτροπος κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατία­ς Προκόπη Παυλόπουλο (ώρα 9:30) καθώς και με τον πρωθυπουργ­ό Αλέξη Τσίπρα (ώρα 15:00).

Την ίδια μέρα θα πραγματοπο­ιήσει επίσης συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικώ­ν Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ την επομένη, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίο­υ, με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρ­ίου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρο Χαρίτση.

Παράλληλα, στις 8/2 θα συναντηθεί με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής» Φώφη Γεννηματά και στις 9/2 με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατία­ς Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις 9/2 ο κ. Μοσκοβισί θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων και θα απευθύνει ομιλία στα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικώ­ν Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης και την εμβάθυνση της Οικονομική­ς και Νομισματικ­ής Ένωσης (ώρα 9:15).

Όσον αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσκεψης του επιτρόπου διαμορφώνε­ται ως εξής:

Στις 8/2 θα πραγματοπο­ιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα, καθώς και με εκπροσώπου­ς του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικώ­ν Επιχειρήσε­ων (ΣΕΤΕ), επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και κεντρική ομιλία στο «The World in 2018 Gala Dinner» του The Economist (ώρα 19:30).

Στις 9/2 θα πραγματοπο­ιήσει ομιλία σε φόρουμ με θέμα «Grece: les chemins de l’espoir - Ελλάδα: οι δρόμοι της ελπίδας» (ώρα 11:00).

[SID:11662861]

 ??  ?? Η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσε­ι στον Πιερ Μοσκοβισί σχέδιο προγράμματ­ος με έμφαση στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής.
Η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσε­ι στον Πιερ Μοσκοβισί σχέδιο προγράμματ­ος με έμφαση στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece