Naftemporiki

Χάθηκε τάνκερ με πλήρωμα 22 Ινδούς

Στον Κόλπο της Γουινέας

-

Ένα δεξαμενόπλ­οιο με πλήρωμα αποτελούμε­νο από 22 Ινδούς, το οποίο μεταφέρει 13.500 τόνους βενζίνης, αγνοείται στον Κόλπο της Γουινέας από την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσα­ν η πλοιοκτήτρ­ια εταιρεία και το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στον Κόλπο της Γουινέας δρουν πειρατές, οι οποίοι κλέβουν τα φορτία και απαιτούν λύτρα για τα πλοία και τα πληρώματά τους, παρά το γεγονός ότι τα συμβάντα πειρατείας έχουν μειωθεί σε διεθνές επίπεδο. Το δεξαμενόπλ­οιο Marine Express θεάθηκε για τελευταία φορά στα χωρικά ύδατα του Μπενίν στις 05:30 (ώρα Ελλάδας) την Παρασκευή και κατόπιν χάθηκε κάθε επαφή με το πλήρωμα του σκάφους. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αιτία της απώλειας της επικοινωνί­ας δεν είναι γνωστή και βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα με τη συμμετοχή των Αρχών της Νιγηρίας και του Μπενίν.

Η υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Σούσμα Σουαράτζ ανέφερε μέσω Twitter ότι το πλήρωμα του Marine Express είναι 22 Ινδοί.

Το πρόβλημα της πειρατείας πριν από μια δεκαετία εντοπιζότα­ν κυρίως στα ανοικτά των ακτών της Ανατολικής Αφρικής, ειδικά στα αφύλακτα νερά της Σομαλίας. Όμως πλέον η απειλή εντείνεται στον Κόλπο της Γουινέας. Πλοία έγιναν στόχοι μιας σειράς πειρατικών επιθέσεων στην περιοχή το 2017, σύμφωνα με μια έκθεση του Διεθνούς Ναυτιλιακο­ύ Γραφείου (Internatio­nal Maritime Bureau, IMB), κατά την οποία η θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά της Δυτικής Αφρικής βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των ανησυχιών για το πρόβλημα.

[SID:11661976]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece