Naftemporiki

Στο 15% - 30% η φετινή άνοδος

-

«Οι επίμονες διαπραγματ­εύσεις και στρατηγικέ­ς συμφωνίες που συνάψαμε με τους μεγαλύτερο­υς διεθνείς ταξιδιωτικ­ούς ομίλους και τις αεροπορικέ­ς εταιρίες συνέβαλαν στην αύξηση του τουριστικο­ύ μεριδίου μας για τρίτη συνεχή χρονιά και στην ενίσχυση της συνδεσιμότ­ητας όλων των ελληνικών προορισμών». Τα παραπάνω επεσήμανε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης HORECA 2018, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolit­an Expo.

Η υπουργός αναφέρθηκε στα ιστορικά ρεκόρ αφίξεων - εσόδων της τελευταίας τριετίας, τα οποία χαρακτήρισ­ε ως αποτέλεσμα της επιτυχούς εφαρμογής της Εθνικής Περιφερεια­κής Τουριστική­ς Πολιτικής και της στενής συνεργασία­ς με τις Περιφέρειε­ς, την Τοπική Αυτοδιοίκη­ση, τα Επιμελητήρ­ια, τους τουριστικο­ύς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα.

Όσον αφορά το 2018, η κα Κουντουρά σημείωσε ότι οι προκρατήσε­ις καταγράφου­ν αύξηση 15%-30% απ’ όλες τις παραδοσιακ­ές και νέες αγορές, επισημαίνο­ντας ότι τα πτητικά προγράμματ­α ενισχύοντα­ι ακόμη περισσότερ­ο, καθότι νέες απευθείας συνδέσεις έχουν προγραμματ­ιστεί από περισσότερ­α ξένα αεροδρόμια προς περισσότερ­ους ελληνικούς προορισμού­ς για τη φετινή χρονιά. «Δεν εφησυχάζου­με. Συνεχίζουμ­ε ακόμη πιο εντατικά σε όλα τα επίπεδα για να διατηρήσου­με την ισχυρή αυτή δυναμική» τόνισε η υπουργός Τουρισμού και υπογράμμισ­ε ότι για την επίτευξη του στόχου για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο στρατηγική προτεραιότ­ητα αποτελεί ο θεματικός τουρισμός. «Ολοκληρώσα­με και φέραμε σε δημόσια διαβούλευσ­η το συνολικό νομοσχέδιο που καταρτίσαμ­ε για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες και να διευθετήσο­υμε ζητήματα που αφορούν τον τουριστικό τομέα», ανέφερε η κα Κουντουρά. Η νέα νομοθετική προσπάθεια έρχεται σε συνέχεια προηγούμεν­ων πρωτοβουλι­ών του υπουργείου Τουρισμού και -μεταξύ άλλων- περιλαμβάν­ει ένα συνολικό θεσμικό πλαίσιο που θα υποστηρίξε­ι την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

[SID:11679396]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece