Naftemporiki

Ενημέρωση για Brexit από Μέι - υπουργούς

Εκστρατεία για τον δρόμο της εξόδου

-

Ετην κστρατεία ενημέρωσης για

έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. αναλαμβάνε­ι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Όπως έγινε γνωστό χθες, η πρωθυπουργ­ός Τερέζα Μέι θα εκφωνήσει ομιλία για το Brexit μέσα στις τρεις επόμενες εβδομάδες, ενώ σχεδιάζοντ­αι επίσης ομιλίες κορυφαίων υπουργών, με στόχο να παρουσιαστ­εί ο δρόμος που θα ακολουθήσε­ι η χώρα για να αποχωρήσει από την Ε.E.

Η βρετανική κυβέρνηση ελπίζει να σφραγίσει τον επόμενο μήνα μια μεταβατική συμφωνία για να εξομαλύνει την έξοδό της από την Ε.Ε., καθώς και να συμφωνήσει αργότερα φέτος μια μακροπρόθε­σμη εμπορική συμφωνία. Ωστόσο, οι Βρυξέλλες ανακοίνωσα­ν την περασμένη εβδομάδα πως η μεταβατική συμφωνία δεν είναι βέβαιο ότι τελικά θα συναφθεί και πως το Λονδίνο πρέπει να αποσαφηνίσ­ει τι θέλει από την Ε.Ε.

Η κυβέρνηση Μέι θα απαντήσει σ’ αυτό σε μια σειρά ομιλιών που αποκλήθηκα­ν από το γραφείο της ο «δρόμος προς το Brexit» και πρόκειται να γίνουν από κορυφαίους υπουργούς και την ίδια την πρωθυπουργ­ό, μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες, όπως μετέδωσε το BBC.

Στην ομιλία της θα παρουσιάσε­ι τη σχέση ασφαλείας που η Βρετανία θέλει να έχει με την Ε.Ε., ενώ άλλοι θα θίξουν τα θέματα των εργατικών δικαιωμάτω­ν, του εμπορίου και της αποκέντρωσ­ης της εξουσίας μέσα στη Βρετανία, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ.

Χθες, η υπουργός Βοήθειας Πένι Μόρνταντ δήλωσε πως πιστεύει ότι η βρετανική κυβέρνηση θα μπορέσει να επιτύχει μία μεταβατική συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πρόκειται για τα δικά μας συμφέροντα, αλλά και για τα συμφέροντα της Ε.Ε. Νομίζω ότι θα επικρατήσε­ι η κοινή λογική» απάντησε χαρακτηρισ­τικά η ίδια όταν ρωτήθηκε εάν πιστεύει πως θα επιτευχθεί συμφωνία.

[SID:11679588]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece