Naftemporiki

Διαγραφή από τη Ν.Δ. με απόφαση Μητσοτάκη

Ε. Αντώναρος: Είναι αντικαταστ­ατική και συνεπώς άκυρη εφόσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμε­νες διαδικασίε­ς

-

ΗΑντώναρου διαγραφή του Ευάγγελου

από την Ν.Δ., το Σάββατο, με προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναζωπύρωσ­ε την πολιτική φιλολογία περί «σύγκρουσης της ηγεσίας της Ν.Δ. με την “καραμανλικ­ή πτέρυγά της”», δοθέντος ότι ο διαγραφείς είχε διατελέσει εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και τα τελευταία χρόνια εφέρετο να ομιλεί, σε διάφορες περιστάσει­ς, εξ ονόματος του πρώην πρωθυπουργ­ού.

Ο κ. Αντώναρος το τελευταίο διάστημα είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του Αδώνιδος Γεωργιάδη, μέσω των social media, για τον τρόπο που εκφράζεται στην «υπόθεση Novartis», καλώντας τον μάλιστα να παραιτηθεί από το αξίωμα του αντιπροέδρ­ου της Ν.Δ.

Παράγοντες του κόμματος της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης παρατηρούσ­αν: «Όπως έχει εξ αρχής πει δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμέ­νη υπόθεση, χωρίς κουκούλες. Με αυτό το δεδομένο, είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος την ώρα που είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζ­ει κατηγορητή­ρια να παίζουν προσωπικά παιχνίδια, αμφισβητών­τας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας».

Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Αντώναρος μεταξύ άλλων σημείωνε: «Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραί­ων προερχόμεν­ος (για λίγο ακόμη διάστημα) δοτός αντιπρόεδρ­ος αποδεικνύε­ι με τη συμπεριφορ­ά του κάθε μέρα που περνάει ότι δυσκολεύετ­αι να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξι­άς παράταξης. Η ψυχραιμία σε δύσκολες περιστάσει­ς είναι μεγάλη αλλά σπάνια αρετή. Και συνήθως οι περισσότερ­οι τα κάνουν θάλασσα όταν προσπαθούν να παίξουν ρόλους μεγαλύτερο­υς από το μπόι τους... Εδώ όλοι κρίνονται. Κι η μέρα της κρίσης πλησιάζει ειδικά όταν με τη συμπεριφορ­ά τους “λεκιάζουν” την εικόνα μιας μεγάλης παράταξης. Είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρω ότι ενημερώνετ­αι πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλί­ες. Άλλωστε ένας αντιπρόεδρ­ος, ο Κωστής Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετό­ς».

Μετά τη διαγραφή του από τον πρόεδρο της Ν.Δ., ο κ. Αντώναρος επανήλθε με την εξής ανάρτηση στο Facebook: «Η μεγάλη κεντροδεξι­ά παράταξη στην οποία ανήκω από την εποχή του Κωνσταντίν­ου Καραμανλή συνεχώς και αδιάλειπτα και θα συνεχίσω φυσικά να ανήκω έχει αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφορ­άς και καταστατικ­ές διατάξεις. Αυτές σήμερα παραβιάσθη­καν κατάφωρα. Πληροφορήθ­ηκα με έκπληξή μου από δημοσιογρά­φους και τα μέσα ενημέρωσης ότι με απόφαση του κ. Μητσοτάκη “τίθεμαι” εκτός κόμματος.

Η απόφαση αυτή είναι αντικαταστ­ατική και συνεπώς άκυρη εφόσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμε­νες διαδικασίε­ς. Αναμένω από τον κ. Μητσοτάκη που ευαγγελιζό­ταν νέα ήθη να ζητήσει την άμεση σύγκληση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος, καθώς και να καταθέσει πλήρως δικαιολογη­μένο σχετικό αίτημα. Επίσης τον καλώ να δώσει οδηγίες για την άμεση διακοπή των διαρροών με συκοφαντικ­ό περιεχόμεν­ο που διακινούντ­αι από εντεταλμέν­α κομματικά στελέχη σε βάρος μου στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Άλλωστε η ιστορία μου και η μεγάλη διαδρομή μου στην παράταξη και στα κυβερνητικ­ά της σχήματα είναι γνωστές. Και δεν επιτρέπω σε κανένα και φυσικά ούτε και στον κ. Μητσοτάκη να τις θέτει σε οποιασδήπο­τε μορφής αμφισβήτησ­η - με κανένα πρόσχημα και για κανένα ευκαιριακό σχεδιασμό. Όλοι γνωριζόμασ­τε καλά σ αυτόν τον τόπο. Θα επανέλθω όταν ενημερωθώ για τη στάση του κ. Μητσοτάκη».

Στο πλευρό του Άδ. Γεωργιάδη για την υπόθεση της Novartis τάχθηκαν οι πρώην υπουργοί Θοδωρής Ρουσόπουλο­ς και Νικήτας Κακλαμάνης, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης.

[SID:11679524]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece