Naftemporiki

«Φτερούγισε» ξανά στην κορυφή η ΑΕΚ

Έχασε κι άλλο έδαφος ο Ολυμπιακός, 2-2 με Ατρόμητο

-

Κιτρινόμαυ­ρο χρώμα έχει από χθες η κορυφή της Σούπερ Λίγκας μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Αστέρα Τρίπολης, με τον ΠΑΟΚ να έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στο ρετιρέ, αρκεί να νικήσει τη Λάρισα σήμερα στην Τούμπα (19:30), στο ματς με το οποίο ολοκληρώνε­ται η 21η αγωνιστική. Εκτός τίτλου δείχνει να μένει ο Ολυμπιακός, που πήρε μεν ισοπαλία στο φινάλε από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (22), αλλά το αποτέλεσμα αυτό έφερε τους «ερυθρόλευκ­ους» στο -4 από την ΑΕΚ και είναι πιθανό να βρεθούν και στο -6 εάν ο ΠΑΟΚ διευρύνει σήμερα το αήττητο που διατηρεί εντός έδρας. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ από τα γκολ των Βασιλακάκη (19’) και Ντιγκινί (66’), αλλά ισοφάρισε δις με τον Μάριν στο 28’ και τον Χατζισαφί στο 90’ (σκόραρε στην επαναφορά της μπάλας μετά την απόκρουση του Γιαννιώτη στο πέναλτι του Τζούρτζεβι­τς).

Η ΑΕΚ νίκησε δύσκολα με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης, σε ένα ματς που ο Αραούχο ντύθηκε… Πατίκας, χάνοντας απίστευτη ευκαιρία για να σκοράρει σχεδόν πάνω στη γραμμή! Έστω και με το πέναλτι του Χριστοδουλ­όπουλου, όμως, η Ένωση πήρε τους τρεις βαθμούς, ανέβηκε στην κορυφή και περιμένει πλέον την Πέμπτη την Ντιναμό Κιέβου στον πρώτο αγώνα της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Χωρίς νίκη εκτός έδρας παρέμεινε ο Παναθηναϊκ­ός, ο οποίος ηττήθηκε στους «Ζωσιμάδες» με 2-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Πανιώνιος νίκησε στη Νέα Σμύρνη τη Λαμία με 1-0. Στη μάχη της… ουράς, ο ουραγός Πλατανιάς ηττήθηκε με 3-0 από τον Παναιτωλικ­ό στο Αγρίνιο, ενώ Κέρκυρα και Απόλλων Σμύρνης αναδείχθηκ­αν ισόπαλοι με σκορ 1-1 απέναντι στην Ξάνθη και τον Λεβαδειακό αντίστοιχα.

Η βαθμολογία (σε 21 αγώνες): ΑΕΚ 47, ΠΑΟΚ 46 (20 αγ.), Ολυμπιακός 43, Ατρόμητος 39, Πανιώνιος 21, Ξάνθη 29, Αστέρας Τρίπολης 28, ΠΑΣ Γιάννινα 25, Λεβαδειακό­ς 25, Παναθηναϊκ­ός 24, Παναιτωλικ­ός 23, Λάρισα 22 (20 αγ.), Λαμία 20, Απόλλων Σμύρνης 16, Κέρκυρα 15, Πλατανιάς 9.

[SID:11680164]

 ??  ?? Το εύστοχο
πέναλτι του Λάζαρου Χριστοδουλ­όπουλου έφερε την ΑΕΚ στην πρώτη θέση της Σούπερ Λίγκας.
Το εύστοχο πέναλτι του Λάζαρου Χριστοδουλ­όπουλου έφερε την ΑΕΚ στην πρώτη θέση της Σούπερ Λίγκας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece