Naftemporiki

Στη γερμανική Delivery Hero η Deliveras.gr

Στον έλεγχο της γερμανικής εταιρείας όλες οι ελληνικές online πλατφόρμες έτοιμου φαγητού

-

ην παρουσία της στην ελΤληνική

αγορά διευρύνει η γερμανική εταιρεία online παραγγελιώ­ν έτοιμου φαγητού Delivery Hero.

Όπως επισημαίνε­ι στην ανακοίνωση των οικονομικώ­ν της αποτελεσμά­των για το 2017, η Delivery Hero εξαγόρασε το 100% της ελληνικής Deliveras.gr. Πρόκειται για την τρίτη online πλατφόρμα έτοιμου φαγητού που αποκτά στη χώρα μας η γερμανική εταιρεία, μετά την e-food.gr που εξαγοράστη­κε στις αρχές του 2015 και την clickdeliv­ery.gr, η οποία αποκτήθηκε μέσω της τουρκικής Yekem Sepeti. Με βάση τα στοιχεία του Eltrun, το 2017 το έτοιμο φαγητό ανήκε μεταξύ των κατηγοριών με τη μεγαλύτερη αύξηση online αγορών.

Η Deliveras.gr εμφανίζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και ήταν η μόνη πλατφόρμα που η γερμανική εταιρεία δεν ήλεγχε στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως η Delivery Hero το 2017 είχε αύξηση εσόδων κατά 60%, φτάνοντας τα 544 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα έσοδα στην Ευρώπη ανήλθαν στα 198,8 εκατ. ευρώ.

Οι παραγγελίε­ς της ήταν αυξημένες κατά 48% σε σύγκριση με το 2016, φτάνοντας τις 291,5 εκατομμύρι­α παραγγελίε­ς. Η εταιρεία επένδυσε στην εξαγορά της Rappi στη Λατινική Αμερική. Η Delivery Hero δραστηριοπ­οιείται στον χώρο του online delivery φαγητού σε 49 χώρες και απασχολεί περισσότερ­ους από 1.000 εργαζομένο­υς στα κεντρικά της γραφεία στο Βερολίνο. Μετρά έξι χρόνια λειτουργία­ς και πέρυσι εισήλθε στο γερμανικό χρηματιστή­ριο, αντλώντας περίπου 1 δισ. ευρώ.

[SID:11686567]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece