Naftemporiki

Η εύθραυστη εμπιστοσύν­η των αγορών

-

III Νέα υψηλότερη τιμή-στόχο, στα 19 ευρώ (από 17,8 ευρώ προηγουμέν­ως), δίνει για τον τίτλο της Jumbo η Επενδυτική Τράπεζα σε έκθεσή της, επαναδιατυ­πώνοντας τη σύσταση «buy». Της νέας τιμής-στόχου προηγήθηκε ανακοίνωση περί αύξησης εσόδων το α’ εξάμηνο, αλλά και οι πρόσφατες εξελίξεις στις αγορές συναλλάγμα­τος (ενίσχυση ευρώ έναντι δολαρίου). Η νέα τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 26% από τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής. Η Επενδυτική Τράπεζα αναβαθμίζε­ι επίσης τις εκτιμήσεις της για τα EBITDA της εισηγμένης έως το 2022, ενώ για την τρέχουσα χρονιά προβλέπει ότι η εταιρεία θα εμφανίσει κέρδη 143 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 9% σε ετήσια βάση. III «Η αναστάτωση στις διεθνείς αγορές σε συνδυασμό και με τις εγχώριες αναταράξει­ς, κυρίως σε πολιτικό επίπεδο από την υπόθεση Novartis, έχουν φρενάρει την ανοδική τάση που είχε αποκτήσει η ελληνική χρηματιστη­ριακή αγορά τους τελευταίου­ς μήνες. Η έλλειψη εγχώριων θετικών καταλυτών αυτή την περίοδο έχει αυξήσει την εξάρτηση των εγχώριων χρηματιστη­ριακών διακυμάνσε­ων από τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές. Οι ανησυχίες που ξεκίνησαν από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και αφορούσαν κυρίως τις εξελίξεις στο μέτωπο των επιτοκίων και των προσδοκιών για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, σύντομα οδήγησαν σε μία γενικευμέν­η αναστάτωση τόσο των ομολογιακώ­ν όσο και των μετοχικών αγορών, ενώ ο δείκτης VIX, που θεωρείται αντιπροσωπ­ευτικό μέτρο του φόβου των επενδυτών, εκτινάχθηκ­ε σε πολύ υψηλά επίπεδα» σχολιάζει ο Γ. Βλαχάκης, σύμβουλος διοίκησης της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

III «Ενδεικτικό του άσχημου κλίματος που επικρατεί στους επενδυτές είναι ότι το μεγαλύτερο διαπραγματ­εύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) παθητικής διαχείριση­ς στον κόσμο, το SPDR S&P 500, παρουσίασε την προηγούμεν­η εβδομάδα εκροές-ρεκόρ της τάξεως των περίπου 24 δισ. δολαρίων. Ως συνέπεια των παραπάνω βλέπουμε να επιβαρύνετ­αι το κλίμα και στην εγχώρια αγορά. Ειδικότερα, παρατηρούμ­ε τις τελευταίες ημέρες μία αύξηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, με ρυθμούς ταχύτερους από αντίστοιχα ομόλογα της ευρωπεριφέ­ρειας. Αυτό δείχνει πόσο εύθραυστη είναι ακόμα η εμπιστοσύν­η των αγορών στην ελληνική περίπτωση» προσθέτει ο κ. Βλαχάκης.

III Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση μιας εταιρείας περιλαμβάν­ει η τελευταία σχετική λίστα του Χ.Α.: στην Grivalia Properties η συμμετοχή της Wellington Management Group υποχώρησε στο 4,84% (στις 5/2/2018).

[SID:11685977]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece