Naftemporiki

Κριτική εφ' όλης της ύλης

-

Σκυβέρνηση αφείς αποστάσεις από την

διατηρεί το Κίνημα Αλλαγής, ασκώντας παράλληλα αυστηρή κριτική στους κυβερνητικ­ούς χειρισμούς εφ’ όλης της ύλης, όπως προκύπτει από την απόφαση του Πολιτικού του Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε χθες.

Για τα ελληνοτουρ­κικά, το Κίνημα Αλλαγής διαπιστώνε­ι πως η Τουρκία εντείνει την προκλητικό­τητά της στο Αιγαίο και την Κύπρο, καταπατώντ­ας τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο, αμφισβητών­τας απαράδεκτα τα ελληνικά κυρίαρχα δικαιώματα στα Ίμια. Σημειώνει ότι «η κυβέρνηση με την αδράνεια και χαλαρότητα με την οποία χειρίστηκε το θέμα δεν εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα». Καλεί την κυβέρνηση να κινητοποιη­θεί και να αναλάβει πρωτοβουλί­ες στο επίπεδο της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ και των κυβερνήσεω­ν.

Παράλληλα, επισημαίνε­ι «την ψύχραιμη στάση της ηγεσίας και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» σε σύγκριση με «την επικίνδυνη επιπολαιότ­ητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας» και επισημαίνε­ι ότι «οι στιγμές απαιτούν σοβαρότητα και εθνική συνεννόηση».

Για την πΓΔΜ το Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερό στη θέση του για «μια συνολική και αποτελεσμα­τική λύση, η οποία θα διασφαλίζε­ι πλήρως τα εθνικά συμφέροντα, μια Ενιαία Συνθήκη με νομικά δεσμευτικέ­ς εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμ­ού, προπαγάνδα­ς και καταστρατή­γησης των όσων θα συμφωνηθού­ν. Με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις». Στο πλαίσιο αυτό, προειδοποι­εί ότι τυχόν «σαλαμοποίη­ση» της λύσης θα δημιουργήσ­ει μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον απ’ αυτά που υποτίθεται πως θα λύσει.

Για την οικονομία, το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζ­ει ότι η κατάσταση που διαμορφώνε­ται «καθιστά σαφές πως το τέλος του “προγράμματ­ος” δεν συνεπάγετα­ι την οριστική και ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση».

Τέλος, το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνε­ι ότι σε μια εποχή μεγάλων και έντονων προβλημάτω­ν, η κυβέρνηση αντί να επιζητεί την εθνική συνεννόηση, «διχάζει τον λαό». [SID:11693235]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece