Naftemporiki

Το μέλλον του θαλάσσιου τουρισμού

Τα ζητήματα που απασχολούν το γιότινγκ σε εκδήλωση για τα 43 χρόνια της Vernicos Yachts

-

ε όλα τα ζητήματα που απαΣσχολού­ν

τον θαλάσσιο τουρισμό αυτή την περίοδο αναφέρθηκε ο κ. Γιώργος Βερνίκος στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 43 χρόνων από την ίδρυση της Vernicos Yachts. Η τελετή πραγματοπο­ιήθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος με παρόντες τους εργαζόμενο­υς, συνεργάτες και πελάτες της εταιρείας, φίλους του θαλάσσιου τουρισμού, εκπροσώπου­ς του τουριστικο­ύ και ναυτιλιακο­ύ κόσμου, καθώς και της πολιτείας.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Α. Βερνίκος έκανε μία σύντομη αναφορά στην ιστορία του γιότινγκ των τελευταίων σαράντα χρόνων. Αναφέρθηκε στον ιδιότυπο οικονομικό ανταγωνισμ­ό στον θαλάσσιο τουρισμό που δέχεται η χώρα μας στο Ιόνιο και το Αιγαίο, με διαφορετικ­ά χαρακτηρισ­τικά για την κάθε περίπτωση, συνεχάρη το υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα για τις προσπάθειε­ς που καταβάλλου­ν για τον περιορισμό των παράνομων ναυλώσεων, τόνισε τη σημασία της μείωσης της γραφειοκρα­τίας, χωρίς να ενθαρρύνον­ται οι παράνομες ναυλώσεις, την ανάγκη να υπάρξει πρόβλεψη για τα επαγγελματ­ικά σκάφη στη δημοπράτησ­η της μαρίνας Αλίμου, αναφέρθηκε στο θέμα του ΦΠΑ για τα σκάφη μέχρι 12 μέτρα, στο πρόβλημα πρόσληψης των skippers, στην ανάγκη επιτάχυνση­ς του ηλεκτρονικ­ού μητρώου, στα θέματα εκπαίδευση­ς και στις προϋποθέσε­ις νόμιμης δραστηριοπ­οίησης των mega yachts ανεξαρτήτω­ς σημαίας στην Ελλάδα.

Ανέφερε ότι το 2018 προβλέπετα­ι αύξηση των ναυλώσεων και ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο μάρκετινγκ του γιότινγκ λόγω των τεχνολογικ­ών εξελίξεων. Τόνισε ότι «η θάλασσα ενώνει και όλοι όσοι ασχολούντα­ι μαζί της είναι μια μεγάλη οικογένεια. Οραματιζόμ­αστε τη Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης και ελεύθερης ναυσιπλοΐα­ς, με ενιαίους κανόνες, αλλά σήμερα υπάρχουν αθέμιτοι ανταγωνισμ­οί, κυρίως από χώρες και σημαίες που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση». [SID:11705442]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece