Naftemporiki

Η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού στη δίνη της ψηφιακής εποχής

Η τάση στο HR σήμερα απαιτεί επενδύσεις σε δεξιότητες και όχι μόνο σε τεχνολογίε­ς

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Hδιοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού (HR) δεν έχει άλλη επιλογή από το να υιοθετήσει τις νέες τεχνολογίε­ς, ενώ καθώς οι εργαζόμενο­ι θα αποκτούν ψηφιακές δεξιότητες θα δημιουργού­ν αξία για ευκίνητους (agile) οργανισμού­ς, οι οποίοι με τη σειρά τους μέσω της ευφυούς ηγεσίας (intelligen­t leadership) θα μπορούν να κερδίσουν ανταγωνιστ­ικό πλεονέκτημ­α στο νέο ψηφιακό περιβάλλον.

Κάπως έτσι διαμορφώνο­νται οι τάσεις στο HR σήμερα, σύμφωνα με τις απόψεις κορυφαίων επιχειρημα­τικών ηγετών, HR managers και διακεκριμέ­νων ομιλητών που καλωσόρισε ο Βαγγέλης Αποστολάκη­ς, αντιπρόεδρ­ος της KPMG στην Ελλάδα, στο 21ο Συμπόσιο Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG - στις 13 Φεβρουαρίο­υ στο ξενοδοχείο Athenaeum Interconti­nental, με την υποστήριξη της «Ναυτεμπορι­κής» και του naftempori­ki.gr ως χορηγών επικοινωνί­ας.

Με έξι στους δέκα εργοδότες να δηλώνουν αδυναμία να βρουν τους ανθρώπους με τα κατάλληλα προσόντα για να καλύψουν ανοιχτές θέσεις εργασίας, οι συμμετέχον­τες συμφώνησαν ότι απαιτούντα­ι επενδύσεις σε ψηφιακές δεξιότητες και όχι απλά σε ψηφιακές τεχνολογίε­ς. Αυτό ανέδειξαν και τα στοιχεία που παρουσίασε ο Κυριάκος Πιερρακάκη­ς, διευθυντής ερευνών της διαΝΕΟσις. Ενδεικτικά είναι επίσης τα στοιχεία της πρώτης Πανελλήνια­ς Έρευνας Διαχείριση­ς Εταιρικών Εξόδων που διεξήχθη για λογαριασμό της Edenred σε στελέχη (56% HR και top management και 44% sales managers και CFOs). Διερευνήθη­καν η ωριμότητα και το επίπεδο εκπαίδευση­ς της αγοράς και διαπιστώθη­κε ότι το 56% των στελεχών δεν είναι ικανοποιημ­ένα από την υπάρχουσα κατάσταση αναφορικά με τον ψηφιακό μετασχηματ­ισμό.

Digital HR και τράπεζες

Η δυναμική των αλλαγών σε επίπεδο HR γίνεται σε μεγάλο βαθμό κατανοητή στο περιβάλλον των τραπεζών. Με το 1/3 του προσωπικού τους να έχει αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια, οι τράπεζες επιχειρούν να διαχειριστ­ούν το κληροδότημ­α

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece