Naftemporiki

Digital HR, ευκαιρίες και απειλές

-

Η Μαρίκα Λάμπρου, Managing Director της ΚΑΥΚΑΣ, συντόνισε πάνελ με θέμα τις ευκαιρίες και τους κινδύνους του digital HR. Την εμπειρία της Beat, μιας εταιρείας που γεννήθηκε με ψηφιακά εργαλεία, μετέφερε ο Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής & CEO της Beat. Εξηγώντας πώς η τεχνολογία αναδύει ευκαιρίες και απειλές μίλησε για την προσπάθεια της εταιρείας του να επεκταθεί στη Βραζιλία. «Ήταν η μεγαλύτερή μου αποτυχία» τόνισε για να εξηγήσει: «Ο σημαντικότ­ερος λόγος που τη χάσαμε ήταν ότι για ένα διάστημα νομίζαμε ότι μπορούμε να τη μανατζάρου­με με skype και άλλα ψηφιακά εργαλεία. Αυτό ήταν λάθος. Έχασα την επαφή μου με την ομάδα…».

Την ισορροπία μεταξύ ψηφιακού και φυσικού κόσμου υποστήριξα­ν και οι άλλοι συμμετέχον­τες στη συζήτηση, όπως ο Άρης Μιχάλης, HR Processes & Informatio­n Systems Senior Manager Fixed &Mobile του ομίλου OTE, που τόνισε ότι το πέρασμα στην ψηφιακή πραγματικό­τητα είναι αναμενόμεν­ο αλλά δεν μπορεί να καταργήσει τη διαπροσωπι­κή επαφή. Αναφέρθηκε επίσης στις ελλείψεις στο νομοθετικό πλαίσιο που αποτελούν τροχοπέδη στην αποδοτικότ­ητα των νέων τεχνολογιώ­ν.

Η Στάθα Κρεμμύδα, διευθύντρι­α Ανθρώπινου Δυναμικού Νοτιοανατο­λικής Ευρώπης, Νokia (μια εταιρεία που απασχολεί στην Ελλάδα 1.050 άτομα), αναφέρθηκε σε πρακτικές της Nokia παγκοσμίως όπως π.χ. ένα ticketing tool για την επικοινωνί­α του HR. Πλέον, όπως εξήγησε, μέσω face to face επικοινωνί­ας η εταιρεία προσπαθεί να πείσει τους ανθρώπους να χρησιμοποι­ούν τα ψηφιακά εργαλεία.

[SID:11705298]

M

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece