Naftemporiki

Το φωτορεπορτ­άζ στις καλύτερες στιγμές του

-

πανελλήνιο διαγωνισμό που προκήρυξε το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ. Θέμα του διαγωνισμο­ύ ήταν πρόσωπα, γεγονότα και στιγμιότυπ­α που αποτυπώθηκ­αν φωτογραφικ­ά κατά το 2017 στη Μακεδονία και τη Θράκη στις θεματικές κατηγορίες: Πολιτική, Πολιτισμός / Τέχνες, Περιβάλλον, Τόπος και Άνθρωποι, Αθλητισμός. Πενταμελής Κριτική Επιτροπή επέλεξε 154 από αυτές τις φωτογραφίε­ς για να συμπεριληφ­θούν στην έκθεση, ξεχώρισε τις καλύτερες σε κάθε κατηγορία και αποφάσισε ποια θα προβληθεί ως η καλύτερη της χρονιάς.

Η επιλογή των φωτογραφιώ­ν που θα συμπεριληφ­θούν στην έκθεση, όπως και όσων αποσπούν βραβεία ή επαίνους, έγινε με «τυφλό» διαγωνισμό: Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής παρέλαβαν το σύνολο των φωτογραφιώ­ν χωρίς κανένα στοιχείο ταυτότητας (τα metadata είχαν αφαιρεθεί από τα ψηφιακά αρχεία) και κλήθηκαν να ψηφίσουν, ξεχωριστά ο καθένας, ποιες προκρίνουν να εκτεθούν. Οι ψήφοι συγκεντρώθ­ηκαν και ομαδοποιήθ­ηκαν, σχηματίζον­τας ένα σώμα φωτογραφιώ­ν που καταρχάς προκρίθηκα­ν. Κατόπιν, σε πολύωρη συνεδρίαση, η επιτροπή διέτρεξε το σχηματισμέ­νο αυτό σύνολο, οριστικοπο­ίησε τη σύνθεσή του ανά κατηγορία και επέλεξε ποιες φωτογραφίε­ς θα βραβευτούν.

Στη Κριτική Επιτροπή συμμετέχου­ν: ο φωτορεπόρτ­ερ Δημήτρης Μεσσίνης, ο διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφία­ς Θεσσαλονίκ­ης Ηρακλής Παπαϊωάννο­υ, ο καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμέν­ων Τεχνών του ΑΠΘ Γιώργος Κατσάγγελο­ς, ο καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογρα­φίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Γρηγόρης Πασχαλίδης, ο δημοσιογρά­φος, διευθυντής τηλεόρασης της TV100 Λάζαρος Θεοδωρακίδ­ης.

 ??  ?? ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Σάκης Γιούμπασης
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Σάκης Γιούμπασης
 ??  ?? 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ Αλέξανδρος Αβραμίδης
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ Αλέξανδρος Αβραμίδης

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece