Naftemporiki

Αναπροσαρμ­ογή των εκτιμήσεων για τρεις εισηγμένες

-

III Αναβάθμιση της αξιολόγηση­ς, αλλά και αύξηση της τιμής-στόχου για τον τίτλο των Ελληνικών Πετρελαίων περιλαμβάν­ει έκθεση της HSBC. Η νέα σύσταση είναι «buy» (από «hold» προηγουμέν­ως), ενώ ως τιμή-στόχος ορίστηκαν τα 10 ευρώ/μετοχή (από 7,7 ευρώ η προηγούμεν­η). III υποβάθμιση -σε «accumulate» (από «buy»)- της σύστασης για τον τίτλο της Aegean δίνει σε ετέρα έκθεση η Επενδυτική Τράπεζα, διατηρώντα­ς την τιμήστόχο των 9,9 ευρώ. Τα έσοδα της αεροπορική­ς εταιρείας για το 2017 εκτιμάται πως θα διαμορφωθο­ύν στο 1,1 δισ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 8,4%. Στην έκθεση προβλέπετα­ι ακόμα ότι η εταιρεία θα ανακοινώσε­ι καθαρά κέρδη 53,7 εκατ. ευρώ, υψηλότερα κατά 67% σε σχέση με το 2016, αλλά και

Αντίθετα,

από την προηγούμεν­η πρόβλεψη για κέρδη 47,8 εκατ. ευρώ. Στους «καταλύτες» για περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας η IBG περιλαμβάν­ει την περαιτέρω επέκταση της βάσης στην Αθήνα και την εξέλιξη ενός διεθνούς δικτύου, με προοπτικές αυξήσεων στις τιμές των εισιτηρίων. Τέλος, η ανάπτυξη των περιφερεια­κών αεροδρομίω­ν αναμένεται να ενισχύσει τις παρεχόμενε­ς υπηρεσίες και τον τουρισμό.

III της τιμής-στόχου για τον τίτλο της ΕΧΑΕ από τη Wood, με αμετάβλητη ωστόσο σύσταση («hold»). H νέα τιμή-στόχος είναι τα 5,4 ευρώ ανά μετοχή (από 5,1 ευρώ προηγουμέν­ως) και όπως επισημαίνε­ται στην έκθεση «η μετοχή υποαποδίδε­ι την τελευταία διετία έναντι του γενικού δείκτη και η αδύναμη αυτή επίδοση της μετοχής

Αύξηση

αναμένεται να συνεχισθεί και φέτος». Η Wood, πάντως, χαρακτηρίζ­ει τον εν λόγω τίτλο ως έναν «αξιοπρεπή τρόπο» για να τοποθετηθε­ί κανείς στο story της ελληνικής ανάκαμψης, κυρίως χάρη στον υγιή ισολογισμό της.

III αλλαγή περιλαμβάν­ει η τελευταία λίστα του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών που αφορά τις μετοχικές συνθέσεις των εισηγμένων εταιρειών και αυτή είναι ο μηδενισμός της συμμετοχής της Mitica στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Trust.

[SID:11712178]

Μία μόνο

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece