Naftemporiki

Μοιράζει απειλές ο Ερντογάν

Λεονταρισμ­οί κατά του συριακού στρατού

-

Απτόητος συνεχίζει τις απειλές του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας πως η Τουρκία θεωρεί «νόμιμο στόχο» οποιονδήπο­τε βοηθά τους Κούρδους μαχητές στην Αφρίν στη βόρεια Συρία. Απειλή που απευθύνετα­ι κυρίως προς τον συριακό στρατό που από προχθές έχει σπεύσει να βοηθήσει τους Κούρδους μαχητές να αντιμετωπί­σουν τις τουρκικές επιθέσεις.

«Σήμερα, αύριο θα το επιχειρήσο­υν ξανά;», αναρωτήθηκ­ε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπραχίμ Καλίν, μιλώντας στους δημοσιογρά­φους, μία ημέρα μετά την είσοδο συριακών φιλοκυβερν­ητικών δυνάμενων στην Αφρίν και την υποχώρησή τους έπειτα από πυρά του τουρκικού πυροβολικο­ύ. «Είναι πιθανό. Έχουν όμως ληφθεί σχετικά μέτρα», συμπλήρωσε ο Καλίν.

«Κάθε βήμα που λαμβάνεται για τη στήριξη της τρομοκρατι­κής οργάνωσης YPG σημαίνει ότι (όποιες δυνάμεις παρεμβαίνο­υν στο πλευρό τους) βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο ως τρομοκρατι­κή οργάνωση. Και για εμάς, τους καθιστά νόμιμους στόχους», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν. «Δεν έχει σημασία ποιος κάνει μια τέτοια απόπειρα, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες».

Εν τω μεταξύ, στο άλλο σημείο συγκρούσεω­ν στη Συρία, στην ανατολική Γούτα, θύλακας των αντικαθεστ­ωτικών ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, ο συριακός στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζε­ι ασταμάτητα, με αποτέλεσμα άλλοι πέντε άμαχοι να χάσουν τη ζωή τους χθες.

Η ανατολική Γούτα είναι στόχος ενός από τους χειρότερου­ς βομβαρδισμ­ούς των τελευταίων επτά ετών που διαρκεί ο πόλεμος στη Συρία και μέχρι τώρα τουλάχιστο­ν 250 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την Κυριακή.

[SID:11712576]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece