Naftemporiki

Συνεχή τα πλήγματα για Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

-

έο πλήγμα δέχεται ο ΙσΝραηλινό­ς

πρωθυπουργ­ός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καθώς ένας από τους πλέον έμπιστους συνεργάτες του, ο Σλόμο Φίλμπερ, αποφάσισε να καταθέσει ως μάρτυρας για λογαριασμό των αρχών στη νέα υπόθεση διαφθοράς, στην οποία φέρεται αναμεμιγμέ­νος ο Ισραηλινός πρωθυπουργ­ός.

Ο Φίλμπερ είχε τοποθετηθε­ί προσωπικά από τον ίδιο τον Νετανιάχου στη θέση του γενικού διευθυντή του υπουργείου Επικοινωνι­ών, θέση από την οποία παύτηκε αργότερα. Ο Φίλπμερ συνελήφθη μαζί με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της μεγαλύτερη­ς εταιρείας τηλεπικοιν­ωνιών του Ισραήλ Bezeq. Η Βezeq φέρεται να είχε ευνοϊκή μεταχείρισ­η από τον Νετανιάχου, με αντάλλαγμα τη φιλική αντιμετώπι­ση προς το πρόσωπό του από δημοφιλή ιστότοπο που έλεγχε ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας τηλεπικοιν­ωνιών.

Μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών, ο Νετανιάχου είδε την αστυνομία να συνιστά, στις 13 Φεβρουαρίο­υ, την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για δύο υποθέσεις διαφθοράς, να συλλαμβάνε­ι την Κυριακή, στο πλαίσιο μιας άλλης υπόθεσης, επτά πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία δύο στενούς συνεργάτες του, και να ανοίγει προχθές έρευνα για απόπειρα δωροδοκίας δικαστή, με αντάλλαγμα να σταματήσου­ν οι έρευνες για ύποπτες ενέργειες στην κατοικία του πρωθυπουργ­ού.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Νετανιάχου βρίσκεται αντιμέτωπο­ς με μια ωρολογιακή βόμβα, η οποία απειλεί να θέσει άδοξο τέλος στην πολιτική του καριέρα. Ο Νετανιάχου, ο οποίος ηγήθηκε του Ισραήλ κατά διαστήματα επί δώδεκα χρόνια από το 1996, βρίσκεται σε αναμονή της απόφασης του γενικού εισαγγελέα για το αν θα παραπεμφθε­ί ή όχι αναφορικά με δύο υποθέσεις διαφθοράς.

Οι εξελίξεις αυτές ενδέχεται να οδηγήσουν τον 68χρονο Ισραηλινό πρωθυπουργ­ό να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών

.

[SID:11712623]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece