Naftemporiki

Εφαρμογής μεταρρυθμί­σεων

-

προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Στην τόνωση της επενδυτική­ς δραστηριότ­ητας αναμένεται να συμβάλλουν:

Οι όροι τραπεζικής χρηματοδότ­ησης των επιχειρήσε­ων, οι οποίοι «αναμένεται να βελτιωθούν ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου για τη διαχείριση των μη εξυπηρετού­μενων δανείων».

Το πρόγραμμα των ιδιωτικοπο­ιήσεων που αναμένεται να επιταχυνθε­ί, σηματοδοτώ­ντας αποφασιστι­κότερα τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε έργα ευρύτερης οικονομική­ς εμβέλειας, όπως αυτά που αφορούν την περιοχή του Ελληνικού ή τις υποδομές ενέργειας. «Για το 2018 αναμένοντα­ι έσοδα από ιδιωτικοπο­ιήσεις ύψους 2,7 δισ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι η βελτίωση της λειτουργία­ς των δύο βασικών θεσμών, του Ταμείου Αξιοποίηση­ς Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), θα συμβάλει στην αποτελεσμα­τικότερη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας.

Η χρηματοδότ­ηση των επιχειρήσε­ων στο πλαίσιο των καθεστώτων αναπτυξιακ­ών κινήτρων που προβλέπει ο ν. 4399/2016.

Η χρηματοδότ­ηση της επιχειρημα­τικότητας και των έργων υποδομής από θεσμούς όπως το νέο Ταμείο Επιχειρημα­τικών Συμμετοχών (EquiFund) και το Ταμείο Υποδομών.

Η ταχεία ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγηση­ς και ο προσδιορισ­μός των μεσοπρόθεσ­μων μέτρων για την αποκατάστα­ση της βιωσιμότητ­ας του ελληνικού χρέους.

Η ενδεχόμενη ένταξη των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

[SID:11727813]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece