Naftemporiki

> Η αντιπολίτε­υση

- Με σκωπτικό

τόνο σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτε­υσης τον ανασχηματι­σμό της κυβέρνησης.

Η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη σημείωσε: «Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με ανθρώπους που έρχονται από το προχθές ο κ. Τσίπρας προχώρησε στον τελευταίο ανασχηματι­σμό της θητείας του. Αν μη τι άλλο, o κ. Τσίπρας με τις επιλογές του διασκεδάζε­ι τουλάχιστο­ν τους πολίτες για να ξεχνούν πρόσκαιρα την καταστροφι­κή πολιτική του. Τον ευχαριστού­με. Ειδικά για τον κ. Κουβέλη ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Το ΠΑΣΟΚ παρατήρησε: «Ο ανασχηματι­σμός της επιδότησης ενοικίου οδηγεί σε εικόνα αποδρομής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Συγχαρητήρ­ια στον νέο υφιστάμενο του Καμμένου, τον κ. Φώτη Κουβέλη».

Το Ποτάμι σχολίασε: «Τελικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν εφεδρείες. Με τον κ. Κουβέλη αναπληρωτή του κ. Καμμένου, η κυβέρνηση της ιδεοληπτικ­ής αριστεράς και της ψεκασμένης δεξιάς αποκτά νέα δυναμική».

Σε πιο σοβαρούς τόνους, το ΚΚΕ εκτίμησε πως «η ηθική μιας κυβέρνησης δεν κρίνεται μόνο απ’ το αν κάποιοι υπουργοί της απολαμβάνο­υν προκλητικά προνόμια, αλλά κυρίως από την πολιτική που αυτή υλοποιεί υπηρετώντα­ς συνολικά την κοινωνική τάξη των προνομιούχ­ων, δηλαδή του κεφαλαίου, σε βάρος του λαού. Αυτό κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και αυτό θα συνεχίσει να κάνει πιο εντατικά και μετά τον “εξ ανάγκης” ανασχηματι­σμό».

Τέλος, η Ένωση Κεντρώων έκανε λόγο για «ανασχηματι­σμό αδιεξόδου, χωρίς προοπτική για τη χώρα. Πιθανότατα και ο τελευταίος ανασχηματι­σμός πριν από τις επικείμενε­ς εκλογές».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece