Naftemporiki

Οι κινήσεις της ΔΑΛ ξεσήκωσαν τον ΟΛΠ

Επιστολή-διαμαρτυρί­α

-

Με αμείωτη ένταση συνεχίζετα­ι η «μάχη χαρακωμάτω­ν» μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (Cosco) και της Δημόσιας Αρχής Λιμένων. Οι δύο πλευρές από την πρώτη στιγμή δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις, αφού ο ΟΛΠ θεωρούσε ότι η ίδρυση μιας ακόμα αρχής για τα λιμάνια είναι υπερβολική και θα οδηγήσει σε κομφούζιο αρμοδιοτήτ­ων, αφού το ίδιο χαρτοφυλάκ­ιο διεκδικούν και οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματεία­ς Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας.

«Επιχειρεί την υποκατάστα­ση της διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε. και την παρέμβασή της στη διοίκηση του λιμένα, κάτι το οποίο δεν είναι μόνον παράνομο αλλά είναι επίσης πράξη στρεφόμενη ευθέως κατά της υλοποίησης του προγράμματ­ος επενδύσεων της εταιρείας μας, προϋπόθεση για την υλοποίηση του οποίου είναι η έγκριση του Master Plan» ανέφερε χαρακτηρισ­τικά στην επιστολή του ο ΟΛΠ προς τα ΥΠΕΝ και ΥΠΟΙΚ.

Τελευταία κίνηση στη σκακιέρα της αντιπαράθε­σης ήταν η κλήση του ΟΛΠ από τη ΔΑΛ προκειμένο­υ οι δύο πλευρές να διαβουλευτ­ούν για το επενδυτικό πρόγραμμα του λιμανιού. «Κλήση» στην οποία όμως ο ΟΛΠ δεν ανταποκρίθ­ηκε, ούτε καν με γραπτή απάντηση.

Στην ουσία της διαβούλευσ­ης μεταξύ των φορέων, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, στις περισσότερ­ες περιπτώσει­ς έχει βρεθεί ένα modus vivendi μεταξύ όλων των εμπλεκόμεν­ων φορέων προκειμένο­υ να προχωρήσει γρήγορα το επενδυτικό πρόγραμμα που έχει ανάγκη τόσο ο Πειραιάς όσο και η οικονομία της χώρας.

[SID:11732620]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece