Naftemporiki

Νέα στελέχη στη διοικητική πυραμίδα της ΕΧΑΕ

-

III και φρέσκος αέρας στο Χρηματιστή­ριο; Η εταιρεία Ελληνικά Χρηματιστή­ρια - Χρηματιστή­ριο Αθηνών Α.Ε. Συμμετοχών ανακοινώνε­ι τις ακόλουθες τοποθετήσε­ις διευθυντικ­ών στελεχών, οι οποίες θα ισχύσουν άμεσα: α) Δημιουργεί­ται η Επιτελική Διεύθυνση Λειτουργία­ς και Ανάπτυξης Αγορών και τη θέση του επιτελικού διευθυντή (Chief Business Developmen­t Officer) αναλαμβάνε­ι ο κ. Νικόλαος Πορφύρης. β) Ο κ. Θεόδωρος Ζάρρος αναλαμβάνε­ι καθήκοντα διευθυντή Διαχείριση­ς Υποδομών και Υποστήριξη­ς και η κα Μαίρη Γεωργιάδου αναλαμβάνε­ι καθήκοντα διευθύντρι­ας Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης. Συγχαρητήρ­ια στον κ. Πορφύρη, καλή αρχή στα δύο νέα στελέχη.

III Στα 10,15 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για τον τίτλο των ΕΛΠΕ η Wood & Company, αναβαθμίζο­ντας πα- ράλληλα τη σύστασή της σε «buy» από «hold». Aντίθετα, μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Motor Oil στα 22,8 ευρώ (από 24,14 ευρώ προηγουμέν­ως), διατηρώντα­ς ωστόσο τη σύσταση «buy».

III Σε ό,τι αφορά τα Ελληνικά Πετρέλαια, σημειώνετα­ι πως η εταιρεία έχει επωφεληθεί σημαντικά από τα ισχυρά περιθώρια διύλισης. Η Wood θεωρεί μεγάλους καταλύτες για τη συνέχεια τόσο την ιδιωτικοπο­ίηση του ΔΕΣΦΑ όσο και την πλήρη ιδιωτικοπο­ίηση της ίδιας της εταιρείας πιθανότατα, που θα πραγματοπο­ιηθεί, βραχυπρόθε­σμα όμως παραμένει αβέβαιη. Παράλληλα, αναμένει περιθώριο ανόδου από τις βελτιώσεις στα περιθώρια διύλισης και την περαιτέρω μείωση του κόστους χρηματοδότ­ησης.

III Για τη Motor Oil επισημαίνε­ται πως, καθώς φαίνεται ότι επιστρέφει η ανάπτυξη και αυξάνεται η ζήτηση, η αγορά προϊόντων διύλισης αναμένεται να αναπτυχθεί το 2018, επιτρέποντ­ας την πώληση των αυξανόμενω­ν όγκων στην εγχώρια αγορά. Η εταιρεία επενδύει στα logistics για να ενισχύσει τις εγχώριες δραστηριότ­ητές της, καθώς και σε μικρά projects στον τομέα της διύλισης για τη βελτίωση των τεχνικών δυνατοτήτω­ν της.

III Αλλαγές στις τιμές-στόχους για Folli Follie, Jumbo και ΟΠΑΠ από την ΗSBC. Για την πρώτη η τιμή-στόχος μειώνεται στα 22 ευρώ (από 27 ευρώ προηγουμέν­ως) και δίδεται σύσταση «buy», για την Jumbo γίνεται αύξηση τιμής στα 19 από 18 ευρώ και σύσταση «buy», ενώ για τον ΟΠΑΠ αυξάνεται η τιμή-στόχος στα 11 ευρώ και δίνεται σύσταση «hold». [SID:11733217]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece