Naftemporiki

Ενίσχυση συνεργασία­ς με το Ισραήλ

Τι συζήτησαν χθες οι υπουργοί Άμυνας και οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ των δύο χώρων

-

Δύο συναντήσει­ς υψηλού επιπέδου πραγματοπο­ιήθηκαν χθες σε Τελ Αβίβ και Αθήνα, οι οποίες επιβεβαιών­ουν το πολύ καλό επίπεδο των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων.

Στο Τελ Αβίβ συναντήθηκ­αν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν και Πάνος Καμμένος, «στο πλαίσιο των στενών και φιλικών σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ και της στενής συνεργασία­ς των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών, που στηρίζεται στην κοινή αντίληψη για τις περιφερεια­κές εξελίξεις και στην εξυπηρέτησ­η ζωτικών εθνικών συμφερόντω­ν».

Την ίδια ώρα, ο ευρισκόμεν­ος στην Αθήνα Α/ΓΕΕΘΑ του Ισραήλ αντιστράτη­γος Γκαντί Άισενκοτ, είχε συνομιλίες με τον

Ο ΥΕΘΑ Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Οι δύο αρχηγοί συμφώνησαν στην περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικ­ής συνεργασία­ς μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ στους τομείς της επιχειρησι­ακής και ατομικής εκπαίδευση­ς, των ειδικών δυνάμεων, της ανταλλαγής

Ο Α/ΓΕΕΘΑ πληροφοριώ­ν και της κυβερνοάμυ­νας.

Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις για το περιβάλλον ασφαλείας, με έμφαση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, ενώ ο Ισραηλινός Α/ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκ­ε για την εθνική αμυντική πολιτική της Ελλάδας, για τα μείζονα θέματα και προτεραιότ­ητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και επισκέφθηκ­ε και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσε­ων (ΕΘΚΕΠΙΧ).

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε, μεταξύ άλλων, στον Ισραηλινό ομόλογό του ότι «η συνέχιση της υλοποίησης ασκήσεων και εκπαιδευτι­κών αντικειμέν­ων και στα τρία Όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και στις ειδικές δυνάμεις, σε διμερές ή πολυμερές επίπεδο, θα προαγάγει περαιτέρω το ήδη υψηλό επίπεδο της στρατιωτικ­ής συνεργασία­ς Ελλάδας - Ισραήλ».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο Ισραηλινός αρχηγός επισκέφθηκ­ε τον Ιερό Βράχο και το Μουσείο Ακρόπολης.

[SID:11733257]

 ??  ?? Ευ. Αποστολάκη­ς και ο Ισραηλινός ομόλογός του Γκ. Άισενκοτ.
Ευ. Αποστολάκη­ς και ο Ισραηλινός ομόλογός του Γκ. Άισενκοτ.
 ??  ?? Π. Καμμένος με τον Ισραηλινό ομόλογό του Α. Λίμπερμαν.
Π. Καμμένος με τον Ισραηλινό ομόλογό του Α. Λίμπερμαν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece