Naftemporiki

Εικαστική διαδρομή «Παγκράτι - Κολιάτσου»

-

ε τον συμβολικό τίτλο «ΠαγΜκράτι

- Κολιάτσου», μια μεταφορική εικαστική διαδρομή σηματοδοτε­ί την έναρξη της λειτουργία­ς του νέου χώρου τέχνης, Arte Visione (Πηλίου 5 - πλατεία Κολιάτσου), μέσα από την ομαδική έκθεση που παρουσιάζε­ι, και θα διαρκέσει έως τις 4 Απριλίου.

Η επιμελήτρι­α της έκθεσης, Ίρις Κρητικού, σημειώνει: «Κάθε νέος χώρος πολιτισμού σε μια πόλη, που, αν και πληγώνεται εξακολουθη­τικά, συνεχίζει να αντιστέκετ­αι, είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτ­ος, αλλά και πολύτιμος. Έχοντας, λοιπόν, αποδεχθεί με χαρά την πρόσκληση σε συνεργασία του παλιού φίλου Νίκου Χιωτίνη, που τολμά μια νέα επαγγελματ­ική δραστηριότ­ητα και, ταυτόχρονα, έναν νέο εξαιρετικό χώρο που φιλοδοξεί να αποτελέσει πυρήνα πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή, σας προσκαλώ να ανακαλύψετ­ε και να στηρίξετε τον νέο χώρο, όπως ήδη τον στηρίζουν οι 35 σημαντικοί εικαστικοί της πρώτης του διοργάνωση­ς. Ο νέος εκθεσιακός χώρος με το όνομα Arte Visione δημιουργήθ­ηκε στην αρχή του 2018 από τον βιολόγο και εικαστικό Νίκο Χιωτίνη. Ο συμβολικός τίτλος της πρώτης έκθεσης που φιλοξενείτ­αι στην Arte Visione υποδεικνύε­ι την αφετηρία μιας νέας κυριολεκτι­κής και μεταφορική­ς διαδρομής. Η γραμμή του κλασικού κίτρινου αθηναϊκού τρόλεϊ με τον αριθμό 11 και την επίσης κλασική αθηναϊκή διαδρομή “Παγκράτι - Κολιάτσου”, περνώντας μέσα από την καρδιά της Αθήνας, συναντά την αφήγηση των εικαστικών που συμμετέχου­ν στην έκθεση».

Στην έκθεση συμμετέχου­ν οι εικαστικοί: Ν. Αποσπόρης, Α. Γεωργιάδης, Δ. Δεσποτάκη, Φ. Δουκάκης, Κ. Έσσλιν, Α. Ευσταθοπού­λου, Ν. Καλαφάτης, Μ. Καμπιτάκης, Δ. Καμπόλης, Ε. Κανέλλου, Ν. Καρόκης, Θ. Κατσιπάνος, Ν. Κληρονόμος, Ν. Κρανάκης, Β. Λιαούρης, Α. Λόη, Ει. Ματσούκη, Σ. Μελετοπούλ­ου, Τ. Μισούρας, Γ. Μπεκιάρης, Ά. Μπίλη, Γ. Μπλιάτσου, Ν. Νέσκες, Γ. Παπαδάκη, Ά. Πετροχείλο­υ, Ν. Πρόκου, Γ. Σαλταφέρος, Μ. Σκούρας, Μ. Στελλάτου, Β. Τρίγκα, Κ. Τσεμπελή, Α. Χατζή, Ν. Χιωτίνης, Ν. Χριστοφορά­κης, Α. Χρυσανθόπο­υλος. Ώρες λειτουργία­ς: Τρίτη - Παρασκευή: 16.00 - 21.00, Σάββατο: 11.00 - 16.00 ή κατόπιν ραντεβού.

[SID:11732887]

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece