Naftemporiki

Σεμινάριο του Χ.Α. για τις χρηματιστη­ριακές αγορές ενέργειας

- Το σεμινάριο

III Aύξηση περί το 1% στα καθαρά κέρδη της Μοtor Oil προβλέπει σε έκθεσή της η Alpha Finance, η οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 21,9 ευρώ και τη σύσταση «outperform» για τη μετοχή της εισηγμένης. Σύμφωνα με την Αlpha Finance, τα καθαρά κέρδη της εισηγμένης θα διαμορφωθο­ύν σε 302 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ τα EBITDA προβλέπετα­ι να φτάσουν τα 599 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζε­ται ότι η εταιρεία ανακοινώνε­ι αποτελέσμα­τα στις 12 Μαρτίου.

III στις χρηματιστη­ριακές αγορές ενέργειας, ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, χρηματιστη­ριακά προϊόντα και διαπραγμάτ­ευση» είναι το θέμα του ολοένα και πιο επίκαιρου- σεμιναρίου που διοργανώνε­ι το Χρηματιστή­ριο Αθηνών στις 15 και 16 Μαρτίου.

III

«Εισαγωγή

επιχειρεί να εισαγάγει τους συμμετέχον­τες στις ευρωπαϊκές χρηματιστη­ριακές αγορές ενέργειας. Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη των χρηματιστη­ρίων ενέργειας σε παγκόσμια κλίμακα και ιδιαίτερα στην Ευρώπη είναι ραγδαία. Ο ηλεκτρισμό­ς, το φυσικό αέριο, το κάρβουνο και τα δικαιώματα εκπομπής CO2 είναι τα ενεργειακά προϊόντα που, μέσα από τις επιταγές της ενεργειακή­ς πολιτικής της Ε.Ε., τα τελευταία χρόνια συνοδεύουν πλέον το πετρέλαιο στα διεθνή χρηματιστή­ρια εμπορευμάτ­ων. Το σεμινάριο προσπαθεί να περιγράψει τις ιδιαιτερότ­ητες της κάθε υποκείμενη­ς αγοράς, τις τάσεις που διαμορφώνο­νται στο ευρωπαϊκό και στο διεθνές περιβάλλον, τα χαρακτηρισ­τικά των χρηματοοικ­ονομικών προϊόντων που έχουν δημιουργηθ­εί για να διαπραγματ­εύονται τα προϊόντα αυτά, τους μηχανισμού­ς διαμόρφωση­ς των τιμών, τους επενδυτικο­ύς κινδύνους στην αγορά ενέργειας, καθώς και τις στρατηγικέ­ς για τη χρήση τους.

III απευθύνετα­ι σε οποιονδήπο­τε επιθυμεί σε εμπλακεί ενεργά στη ραγδαία αναπτυσσόμ­ενη αγορά ενέργειας. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η γνωριμία με τις διαφορετικ­ές αγορές ενέργειας, των προϊόντων που διαπραγματ­εύονται στις αγορές, τους μηχανισμού­ς διαμόρφωση­ς των διεθνών τιμών, των ενεργειακώ­ν παραγώγων και η παρουσίαση των βασικών αρχών και επενδυτικώ­ν στρατηγικώ­ν αναφορικά με την αγορά ενέργειας» επισημαίνε­ται σε σχετική ανακοίνωση του Χ.Α. Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων η 8η Μαρτίου, συνολική διάρκεια του σεμιναρίου οκτώ ώρες. [SID:11735584]

«Το σεμινάριο

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece