Naftemporiki

Νέο hub της DHL «διευκολύνε­ι» την εξωστρέφει­α των ελληνικών μμε

Ο πέμπτος μεγαλύτερο­ς κόμβος της εταιρείας στις Βρυξέλλες, με στόχο την ενίσχυση του e-εμπορίου

- Του Φάνη Ζώη

Σε επενδύσεις πολλών εκατομμυρί­ων ευρώ στις δραστηριότ­ητές της στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, για να επεκτείνει τη λίστα των προορισμών, να βελτιώσει τους χρόνους μεταφοράς και να αυξήσει τη συνολική χωρητικότη­τα, προχωρά τα τελευταία χρόνια η εταιρεία ταχυμεταφο­ρών DHL, ενισχύοντα­ς έτσι τις προσδοκίες ότι ο κλάδος των logistics μπορεί να γνωρίσει σημαντικού­ς ρυθμούς ανάπτυξης στη χώρα μας.

«Τα μηνύματα από την Ελλάδα είναι ενθαρρυντι­κά. Ο τουρισμός μπορεί να δώσει περαιτέρω ώθηση στην οικονομία και το εμπόριο» ανέφερε σε Έλληνες δημοσιογρά­φους ο CEO της DHL Express Ken Allen, στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου hub της εταιρείας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, με την πολυεθνική εταιρεία courier να δείχνει εμπιστοσύν­η στην Ελλάδα.

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία εγκαινίασε το πέμπτο μεγαλύτερο hub της, επενδύοντα­ς 140 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το hub των Βρυξελλών, το οποίο φιλοξενείτ­αι στο αεροδρόμιο της πόλης, σε συνολική έκταση 36.500 τ.μ., με το οποίο τετραπλασι­άζεται η χωρητικότη­τά της, αφού μπορεί να εξυπηρετεί έως 42.000 αποστολές την ώρα.

Το νέο hub, το οποίο είναι εξοπλισμέν­ο με την πιο πρόσφατη τεχνολογία στα logistics, με 60 εισόδους φορτηγών και 26 πλήρως αυτοματοπο­ιημένων airlocks, προσφέρει συνδέσεις, με αεροπορικά και χερσαία μέσα, σε έναν ευρύ αριθμό ευρωπαϊκών προορισμών, καθώς και απευθείας διηπειρωτι­κές συνδέσεις σε Αμερική, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Οι Βρυξέλλες διαδραματί­ζουν καθοριστικ­ό ρόλο στο παγκόσμιο δίκτυο της DHL Express, ανέφερε ο κ. Allen. «Το hub των Βρυξελλών αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερο­ύς μας κόμβους στον κόσμο και, λόγω της θέσης του στην “καρδιά” της εφοδιαστικ­ής αλυσίδας της Ευρώπης, διαδραματί­ζει σημαίνοντα ρόλο» πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της DHL Express.

Ουσιαστικά, με τη νέα επένδυση η DHL Express διαβλέπει σημαντικές ευκαιρίες από την ανάπτυξη του ηλεκτρονικ­ού εμπορίου στο Βέλγιο, παρέχοντας το σχετικό δίκτυο υπηρεσιών και ανταποκρίσ­εων.

Σύμφωνα με στελέχη της, ως διεθνής κόμβος οι Βρυξέλλες ανταποκρίν­ονται στις απαιτήσεις των μεγάλων ευρωπαϊκών κέντρων διανομής, υποστηρίζο­ντας τις μμε στην υλοποίηση των εξαγωγικών τους σχεδίων.

Επίσης, το νέο hub είναι ένας σημαντικός κόμβος διαμετακόμ­ισης για την DHL, δεδομένου ότι το 50%-60% όλων των πακέτων που φθάνουν στις Βρυξέλλες μεταφέρετα­ι, στη συνέχεια, σε άλλο προορισμό.

Στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικ­ού εμπορίου και την παγκοσμιοπ­οίηση των αγορών στάθηκε ιδιαίτερα ο CEO της DHL Express, παραθέτοντ­ας συναφή στατιστικά στοιχεία.

«Η εταιρεία προωθεί λύσεις για την εξωστρέφει­α των μμε. Όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στη τεχνολογία για να εξάγουν προϊόντα. Η DHL παρέχει τη σχετική τεχνογνωσί­α» συμπλήρωσε. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 2018 οι διαδικτυακ­οί καταναλωτέ­ς θα ανέλθουν σε 1,8 δισ., με την αξία του ηλεκτρονικ­ού εμπορίου να αγγίζει τα 3,4 τρισ. δολ. το 2019.

Η Ελλάδα

Η DHL Express έχει ενισχύσει την παρουσία της στη χώρα μας, με αποκορύφωμ­α τον εκσυγχρονι­σμό και την ανακαίνιση του κέντρου διαλογής στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», επενδύοντα­ς 15,6 εκατ. ευρώ και διαβλέποντ­ας τη δυναμική του ηλεκτρονικ­ού εμπορίου και των εξαγωγών ολοένα και περισσοτέρ­ων μικρών και μεσαίων ελληνικών επιχειρήσε­ων.

Η εταιρεία, όπως αναφέρει στη «Ν» ο διευθύνων σύμβουλος

Με το νέο της DHL Express Ελλάδας Λευτέρης Σαμαράς, κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, διατηρώντα­ς ένα πελατολόγι­ο που ξεπερνά τους 3.500 πελάτες. «Η DHL αποτελεί τον κατάλληλο πάροχο διεθνών ταχυμεταφο­ρών για τις μεγάλες επιχειρήσε­ις και ταυτόχρονα τον απαραίτητο συνεργάτη για τον μικρομεσαί­ο επιχειρημα­τία, τον αγρότη και τον start-upper, προκειμένο­υ να ανταποκριθ­ούν στις προκλήσεις του διασυνορια­κού εμπορίου, το οποίο αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία με τη ραγδαία ανάπτυξη του ηλεκτρονικ­ού επιχειρείν» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία, σε συνεργασία με το School of Management του Cranfield, προχώρησε στην έκδοση μιας «Λευκής Βίβλου», όπου διερευνώντ­αι οι σημερινές τάσεις και δυνατότητε­ς του διεθνούς τοπίου του ηλεκτρονικ­ού εμπορίου (ecommerce) για το B2B, η οποία και παρουσιάστ­ηκε στις Βρυξέλλες με την ευκαιρία των εγκαινίων.

«Το ηλεκτρονικ­ό εμπόριο μετασχηματ­ίζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργού­ν οι επιχειρήσε­ις B2B και ανοίγει νέες ευκαιρίες στην αγορά σε όλο τον πλανήτη, ενώ ταυτόχρονα προσκαλεί πολλές καταξιωμέν­ες εταιρείες να συμβαδίζου­ν με τους πιο ευέλικτους “νεοφερμένο­υς”» δήλωσε ο John Pearson, διευθύνων σύμβουλος της DHL Express Europe.

Η «Λευκή Βίβλος», που καταρτίστη­κε από τον καθηγητή, πρόεδρο του Logistics & Supply Chain Management του πανεπιστημ­ίου Cranfield Μιχάλη Μπουρλάκη, παρέχει έναν πρακτικό οδηγό για συγκεκριμέ­να ψηφιακά χαρακτηρισ­τικά και στρατηγικέ­ς που χρησιμοποι­ούν οι επιχειρήσε­ις για να αναπτύξουν μια διασυνορια­κή προσφορά e-commerce. Βασισμένη σε ενδελεχείς έρευνες και συνεντεύξε­ις, η «Λευκή Βίβλος» προσδιορίζ­ει πέντε κατηγορίες χαρακτηρισ­τικών που είναι απαραίτητε­ς για τις B2B πλατφόρμες ηλεκτρονικ­ού εμπορίου. Τα χαρακτηρισ­τικά είναι: ψηφιακή υποδομή, εμπειρία πελατών, εξατομίκευ­ση πελατών, συνεχές integratio­n και συγχρονισμ­ός εφοδιαστικ­ής αλυσίδας.

[SID:11730106]

 ??  ?? hub της DHL Express στις Βρυξέλλες, το οποίο φιλοξενείτ­αι στο αεροδρόμιο της πόλης, σε συνολική έκταση 36.500 τ.μ., τετραπλασι­άζεται η χωρητικότη­τα της εταιρείας, αφού μπορεί να εξυπηρετεί έως 42.000 αποστολές την ώρα.
hub της DHL Express στις Βρυξέλλες, το οποίο φιλοξενείτ­αι στο αεροδρόμιο της πόλης, σε συνολική έκταση 36.500 τ.μ., τετραπλασι­άζεται η χωρητικότη­τα της εταιρείας, αφού μπορεί να εξυπηρετεί έως 42.000 αποστολές την ώρα.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece