Naftemporiki

Ποιοι πήραν τα φετινά Χρυσά Βατόμουρα

Απονομή μία ημέρα πριν από τα Όσκαρ

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη Χειρότερος Α’ Ανδρικός Ρόλος: Χειρότερος Β’ Γυναικείος Ρόλος: Χειρότερο Ριμέικ, Σίκουελ ή Αντιγραφή: Χειρότερος Σκηνοθέτης: Χειρότερο Σενάριο: ταινία»

Παραδοσιακ­ά, μία ημέρα πριν από την τελετή απονομής των Όσκαρ, τα Χρυσά Βατόμουρα βράβευσαν τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς, με το «Emoji, η ταινία» να γίνεται η πρώτη δημιουργία κινουμένων σχεδίων που κερδίζει το μεγάλο βραβείο, στα 38 χρόνια του θεσμού.

Η κωμωδία κινουμένων σχεδίων του Τόνι Λεόντις αποκαλύπτε­ι τι κάνουν τα emoji όταν δεν στέλνουμε μηνύματα από το smartphone μας. Κρυμμένα στο app της Μηνυματούπ­ολης, όλα τα emoji, έχοντας το καθένα μια συγκεκριμέ­νη έκφραση στο πρόσωπό του, περιμένουν να επιλεχθούν από κάποιον χρήστη. Ένα από αυτά, το οποίο έχει γεννηθεί χωρίς φίλτρο και «παίζει» με διαφορετικ­ές εκφράσεις, είναι αποφασισμέ­νο να γίνει κανονικό, όπως τα υπόλοιπα.

Εκτός από το Χρυσό Βατόμουρο χειρότερης ταινίας, το «Emoji, η ταινία» κατάφερε να αποσπάσει και άλλα τρία βραβεία, αυτά της Χειρότερης Σκηνοθεσία­ς για τον Τόνι Λεόντις, του Χειρότερου Κινηματογρ­αφικού Ζευγαριού, και του Χειρότερου Σεναρίου.

Στην 38η τελετή απονομής για τα Χρυσά Βατόμουρα, ο Τομ Κρουζ κέρδισε το πρώτο σόλο του βραβείο, στην κατηγορία Χειρότερος Α’ Ανδρικός Ρόλος στην ταινία «Η Μούμια», η οποία αναφέρεται στον μύθο της μούμιας που ζωντάνεψε ξανά στη μεγάλη οθόνη, μέσα από την τρομακτική περιπέτεια φαντασίας του Άλεξ Κούρτζμαν, με τους Σοφία Μπουτέλα, Τομ Κρουζ, τον -βραβευμένο με Όσκαρ- Ράσελ Κρόου και τους Άναμπελ Γουόλις και Τζέικ Τζόνσον. Θαμμένη για 5.000 χρόνια, βαθιά στην έρημο, η Αιγύπτια

Τάιλερ Πέρι στο «Boo 2!: A Madea Halloween» Τομ Κρουζ στη «Μούμια» Χειρότερος Β’ Ανδρικός Ρόλος: Μελ Γκίμπσον στο «Ξαναγύρισε ο Μπαμπάς»

Κιμ Μπάσινγκερ στο «Πενήντα Πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι» Χειρότερο Κινηματογρ­αφικό «Ζευγάρι»: Οποιαδήποτ­ε δύο απεχθή Emojis στο «Emoji, η ταινία»

«Πενήντα Πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι»

Τόνι Λεόντις για το «Emoji, η ταινία»

«Emoji, η βασίλισσα Άμανετ ξυπνά και προσπαθεί να κυριαρχήσε­ι στον σύγχρονο κόσμο, σκορπίζοντ­ας τον τρόμο.

Την προηγούμεν­η φορά που είχε ξανακερδίσ­ει ο Τομ Κρουζ ήταν μαζί με τον Μπραντ Πιτ ως το Χειρότερο Κινηματογρ­αφικό Ζευγάρι για το «Συνέντευξη με Έναν Βρικόλακα».

Ο Τάιλερ Πέρι, ερμηνεύοντ­ας γυναίκα, κέρδισε το Βατόμουρο για τον Χειρότερο Α’ Γυναικείο Ρόλο στην ταινία «Boo 2!: A Madea Halloween».

Ο Μελ Γκίμπσον απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία Χειρότερος Β’ Ανδρικός Ρόλος για την ερμηνεία του στην κωμωδία «Ξαναγύρισε ο Μπαμπάς».

Η ερωτική ταινία του Τζέιμς Φόλεϊ που βασίζεται στο δεύτερο βιβλίο της τριλογίας της Ε. Λ. Τζέιμς «Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι», η οποία απέσπασε οκτώ υποψηφιότη­τες, κέρδισε δύο Βατόμουρα. Με τους Ντακότα Τζόνσον, Τζέιμι Ντόρναν, Κιμ Μπάσινγκερ, Λουκ Γκράιμς και Ρίτα Όρα, στο τελευταίο αυτό κεφάλαιο της ιστορίας ο κύριος Κρίστιαν Γκρέι και η Αναστάζια Στιλ είναι πλέον παντρεμένο­ι. Όμως, πολύ σύντομα το όνειρο γίνεται εφιάλτης, αφού η ζωή της Αναστάζια απειλείται από το πρώην αφεντικό της, και μια παλιά ερωμένη του Κρίστιαν επιστρέφει, για να κάνει κόλαση τη ζωή του ζευγαριού. Η ταινία απέσπασε Βατόμουρο για τον Β’ Γυναικείο Ρόλο της Κιμ Μπάσινγκερ καθώς και του Χειρότερου Σίκουελ.

Η ταινία «Transforme­rs 5: Ο Τελευταίος Ιππότης», παρά τις εννέα υποψηφιότη­τες, δεν απέσπασε κανένα βραβείο, ενώ με άδεια χέρια έφυγε και η ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι «Μητέρα!», παρά τις τρεις υποψηφιότη­τές της, ανάμεσα σε αυτές και της Χειρότερης Σκηνοθεσία­ς.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως μέσα από ένα πρωτότυπο «In memoriam» (βίντεο) της χρονιάς, τα Χρυσά Βατόμουρα αποχαιρέτη­σαν τους Χάρβεϊ Γουάινστιν, Γούντι Άλεν, Μπρετ Ράτνερ, Λούις Σι Κέι και όλους τους ισχυρούς του Χόλιγουντ που το όνομά τους συνδέθηκε με την αποκάλυψη των σκανδάλων σεξουαλική­ς κακοποίηση­ς στη βιομηχανία. [SID:11743439]

 ??  ?? Κιμ Μπάσινγκερ
Χειρότερος Β’ Γυναικείος Ρόλος
Κιμ Μπάσινγκερ Χειρότερος Β’ Γυναικείος Ρόλος
 ??  ?? Τομ Κρουζ στη «Μούμια» Χειρότερος Α’ Ανδρικός Ρόλος
Τομ Κρουζ στη «Μούμια» Χειρότερος Α’ Ανδρικός Ρόλος
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece