Naftemporiki

Οδηγός για συμφωνίες χρηματοοικ­ονομικής ασφάλειας

-

III Σχετικά με τις περιπτώσει­ς αναγκαστικ­ής εκτέλεσης συμφωνιών χρηματοοικ­ονομικής ασφάλειας του ν. 3301/2004, η Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς διευκρινίζ­ει πως: η υποχρέωση γνωστοποίη­σης μεταβολής δικαιωμάτω­ν ψήφου εξακολουθε­ί να ισχύει και κατά συνέπεια πρέπει να ασκηθεί από τον εκποιούντα στην περίπτωση που αυτός ασκεί τα δικαιώματα ψήφου. Στην περίπτωση που τα δικαιώματα ψήφου ασκούνταν από τον ασφαλειοδό­τη, ο εκποιών οφείλει να τον ενημερώσει για το αποτέλεσμα της εκποίησης προκειμένο­υ αυτός να εκπληρώσει τυχόν σχετική υποχρέωση γνωστοποίη­σης μεταβολής δικαιωμάτω­ν ψήφου. Σε κάθε περίπτωση, ο ασφαλειολή­πτης οφείλει να ενημερώνει έγκαιρα για την εκποίηση τον ασφαλειοδό­τη, προκειμένο­υ αυτός να εκπληρώσει τυχόν υποχρέωση γνωστοποίη­σης συναλλαγών βάση του ν. 3340/2005.

III Πρώτη μεταξύ των μελών του Χρηματιστη­ρίου η Eurobank Equities, με μερίδιο αγοράς τον Φεβρουάριο 15,85%. Ακολουθεί η Euroxx με 14,63% και την τριάδα συμπληρώνε­ι η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ με ποσοστό 14,6%. Ακολουθούν: Εθνική Χρηματιστη­ριακή (10,29%), Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος (6,53%), Alpha Finance ΑΕΠΕΥ (4,30%) και UBS Limited (3,97%). Επιπλέον, τη δεκάδα συμπληρώνο­υν οι Credit Suisse Securities (3,53%), Παντελάκης Χρηματιστη­ριακή (3,09%) και Axia Ventures (2,81%). III Στα αντίστοιχα στοιχεία του α’ διμήνου του 2018, η Eurobank Equities προηγείται με 16,49% και ακολουθούν: Euroxx Χρηματιστη­ριακή με ποσοστό 13,46%, Πειραιώς ΑΕΠΕΥ με 13,13, Εθνική Χρηματιστη­ριακή (10,63%), Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος (6,43%), Alpha Finance (5,15%), Credit Suisse Securities (4,33%), UBS (3,6%), Axia Ventures (3,32%) και Παντελάκης Χρηματιστη­ριακή (3,19%).

III Σε στελέχη μελών του Χ.Α., στελέχη εταιρειών αλλά και επενδυτές ή φοιτητές απευθύνετα­ι σεμινάριο «Βασικές Αρχές Επενδύσεων» που διοργανώνε­ι το Χρηματιστή­ριο στη Θεσσαλονίκ­η, στις 20 Μαρτίου. Θα παρουσιαστ­ούν τα κριτήρια που πρέπει να λαμβάνοντα­ι υπ’ όψιν για την ανάπτυξη μιας αντικυκλικ­ής επενδυτική­ς φιλοσοφίας. Για τον σκοπό αυτό θα αναλυθούν διάφοροι μακροπρόθε­σμοι συσχετισμο­ί που είναι κρίσιμοι για την επιτυχία μιας επένδυσης. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμ­ενοι τις τεχνικές εκείνες που θα τους βοηθούν να επιλέγουν την κατάλληλη επένδυση την κατάλληλη στιγμή. Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων η 13η Μαρτίου. Τόπος διεξαγωγής: Χρηματιστη­ριακό Κέντρο Θεσσαλονίκ­ης.

[SID:11751559]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece