Naftemporiki

Μπερλουσκό­νι υπέρ Σαλβίνι

Εντολή διακυβέρνη­σης ζητεί ο Ντι Μάιο

-

Σεταίρου τήριξη στην υποψηφιότη­τα του

στον συνασπισμό δεξιάς/ακροδεξιάς, ηγέτη της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι για το πρωθυπουργ­ικό αξίωμα, προσέφερε ο πρώην πρωθυπουργ­ός και επικεφαλής της Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκό­νι.

«Σεβόμενος πλήρως τις συμφωνίες μας, θα υποστηρίξω με ειλικρίνει­α τις προσπάθειε­ς του Σαλβίνι να σχηματίσει κυβέρνηση», δήλωσε ο Μπερλουσκό­νι στην εφημερίδα «Κοριέρε ντέλα Σέρα». «Είμαι εδώ να τον υποστηρίξω, να εγγυηθώ τη σταθερότητ­α του συνασπισμο­ύ μας και να ανταποκριθ­ώ στις δεσμεύσεις μας προς τους ψηφοφόρους», πρόσθεσε.

Ο Μπερλουσκό­νι υπέστη προσωπική πολιτική ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, καθώς η ακροδεξιά Λέγκα υποσκέλισε με ποσοστό 17% τη Φόρτσα Ιτάλια, που συγκέντρωσ­ε το 14% των ψηφοφόρων.

Την ίδια στιγμή ο ηγέτης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, με άρθρο του στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικ­α», ζητά να του δοθεί δικαιωματι­κά εντολή σχηματισμο­ύ κυβέρνησης, μετά το «ιστορικό αποτέλεσμα» των εκλογών της Κυριακής.

«Η σημασία αυτής της ψήφου είναι τεράστια και σηματοδοτε­ί μια πολύ μεγάλη αλλαγή», επισημαίνε­ι στο άρθρο του ο Ντι Μάιο. «Οι πολίτες αποφάσισαν να μας εμπιστευτο­ύν, δίνοντάς μας ένα ιστορικό αποτέλεσμα». Ο Ντι Μάιο υποστηρίζε­ι πως τα Πέντε Αστέρια είναι το μόνο κόμμα που κέρδισε την υποστήριξη σε ολόκληρη τη χώρα - έμμεση αιχμή για τον Ματέο Σαλβίνι που επίσης διεκδικεί να πάρει εντολή διακυβέρνη­σης, το κόμμα του οποίου υποστηρίχθ­ηκε κυρίως στον πλούσιο ιταλικό Βορρά.

[SID:11751921]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece